Ρεπουμπλικανή βουλευτής σε Αγγλίδα δημοσιογράφο: «Δεν δίνουμε δεκάρα για τη γνώμη σου, γύρνα στη χώρα σου»

Ρεπουμπλικανή βουλευτής σε Αγγλίδα δημοσιογράφο: «Δεν δίνουμε δεκάρα για τη γνώμη σου, γύρνα στη χώρα σου»

«Θα έπρεπε να νοιάζεστε για τα δικά σας σύνορα» είπε σε έντονο ύφος υιοθετώντας την ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ

Επίθεση κατά δημοσιογράφου του Sky News εξαπέλυσε η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την υπόθεση Signalgate, όπου ο συντάκτης του The Atlantic, Τζέφρι Γκόλντμπεργκ, συμπεριλήφθηκε σε απόρρητη συνομιλία στο δίκτυο Signal, όπου συζητούσαν πολεμικά σχέδια της επίθεσης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Υεμένη.

Συγκεκριμένα, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής ζήτησε από τη δημοσιογράφο «να επιστρέψει πίσω στη χώρα της», αφού ρωτήθηκε σχετικά με την πρόσφατη διαρροή των στρατιωτικών σχεδίων των ΗΠΑ. «Δεν δίνουμε δεκάρα για τη γνώμη σου και το ρεπορτάζ σου. Γιατί δεν επιστρέφεις στη χώρα σου;» ακούγεται να λέει η Γκριν απευθυνόμενη στη δημοσιογράφο, η οποία απάντησε, ότι είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν τη ρωτούσε με ένταση «από πού είσαι».

«Θα έπρεπε να νοιάζεστε για τα δικά σας σύνορα. Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι, να νοιάζεστε για τους ανθρώπους από τη χώρα σας», συνέχισε η Γκριν και πρόσθεσε: «Τι γίνεται με όλες τις γυναίκες που βιάζονται από μετανάστες, σας ενδιαφέρει;». Στη συνέχεια απάντησε σε μια ξεχωριστή ερώτηση, σχετικά με το κατά πόσο είναι ασφαλές για κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους να συζητούν τα επιχειρησιακά τους σχέδια στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Signal.

«Θέλετε να μάθετε για την πλήρη αδιαφορία σχετικά με την επιχειρησιακή ασφάλεια; Θα πρέπει να μιλήσετε για την κυβέρνηση Μπάιντεν, πώς άνοιξε τα σύνορά μας στους τρομοκράτες, στα καρτέλ, στην εμπορία παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς, στην εμπορία ανθρώπων και στη διακίνηση ναρκωτικών μέσω των συνόρων μας επί τέσσερα χρόνια», απάντησε η Γκριν.