Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου

Νέο ισραηλινό χτύπημα στα νότια προάστια της Βηρυτού μετά τις δηλώσεις εκπροσώπου της σιιτικής οργανωσης

Την ώρα που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορεί το Ιράν για ανάμειξη στην επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος με στόχο το σπίτι του στην Καισάρεια, η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της «δηλώνει την πλήρη, ολοκληρωμένη και αποκλειστική της ευθύνη για την επιχείρηση στην Καισάρεια με στόχο τον Νετανιάχου».

Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, η «τρομοκρατική οργάνωση είναι πληρεξούσιος του Ιράν», ενώ στο σχετικό δημοσίευμα προστίθεται, ότι το Ισραήλ έχει δηλώσει, ότι τα αναμενόμενα αντίποινά του για το πυραυλικό μπαράζ της 1ης Οκτωβρίου θα μπορούσαν να διευρυνθούν, ως αποτέλεσμα της επίθεσης με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Στο μεταξύ νέο ισραηλινό χτύπημα έπληξε τα νότια προάστια της Βηρυτού λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου της Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ αναγνώρισε, ότι κάποιοι από τους πράκτορες της οργάνωσης συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό, χωρίς να δίνει αριθμούς, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ «φέρει την ευθύνη» για τις ζωές τους. «Σχετικά με το θέμα των αιχμαλώτων που κρατούνται σήμερα από τον εχθρό, λέω: Γνωρίζω ότι ο εχθρός δεν είναι προσηλωμένος στην ηθική του πολέμου και τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά φέρει την ευθύνη να διαφυλάξει τις ζωές των αιχμαλώτων», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της σιιτικής οργάνωσης Μοχάμεντ Αφίφ, καλώντας τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να εξακριβώσει την ασφάλειά τους.