Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Μίλτον – Παραμένει επικίνδυνος μολονότι υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Μίλτον – Παραμένει επικίνδυνος μολονότι υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1

Περισσότεροι από 125 ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν την Πολιτεία, οι περισσότεροι που έχουν καταγραφεί ποτέ σε μία μόνο ημέρα στην Φλόριντα

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Σεντ Λούσι, καθώς ο τυφώνας Μίλτον πλήττει τη Φλόριντα από τη νύχτα της Τετάρτης, μετέδωσε σήμερα το CNN, επικαλούμενο αξιωματούχους της κομητείας, σε νεότερο προσωρινό απολογισμό από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα.

Ο τυφώνας ισοπέδωσε ένα κτίριο που στέγαζε μια κοινότητα συνταξιούχων στην κομητεία, δήλωσε ο τοπικός σερίφης στο CNN. Ο τυφώνας Μίλτον διασχίζει σήμερα τη Φλόριντα των ΗΠΑ και μολονότι υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, παραμένει πολύ επικίνδυνος, προκαλώντας κατά το πέρασμά του ανεμοστρόβιλους, πλημμύρες, καταστρέφοντας σπίτια και αφήνοντας 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μόλις δύο εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ελίν.

Οι Αρχές συνεχίζουν να καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, έως ότου ο Μίλτον φθάσει ξανά στον Ατλαντικό. Ειδικότερα, περισσότεροι από 125 ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν την Πολιτεία, οι περισσότεροι που έχουν καταγραφεί ποτέ σε μία μόνο ημέρα στην Φλόριντα. Εκατοντάδες εθελοντές σπεύδουν να φροντίσουν τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία, ξενοδοχεία και δημόσια κτίρια. Κάποιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ακόμα και τροχόσπιτα.