Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν από τους Ουκρανούς δύο χωριά στη δυτική περιφέρεια του Κουρσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν από τους Ουκρανούς δύο χωριά στη δυτική περιφέρεια του Κουρσκ

Αναβλήθηκε η σύνοδος των συμμάχων της Ουκρανίας που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο στο Ράμσταϊν

Ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν από την Ουκρανία τα χωριά Νόβαγια Σορότσινα και Ποκρόφσκι στη δυτική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο σχετική σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Το Reuters επισημαίνει, πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώνει από ανεξάρτητες πηγές τις πληροφορίες από το πεδίο της μάχης. Ρωσικά στρατεύματα πολεμούν για να εκδιώξουν τους ουκρανούς στρατιώτες από την περιφέρεια του Κουρσκ από τις αρχές Αυγούστου, όταν το Κίεβο πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επιδρομή στο ρωσικό έδαφος.

Εν τω μεταξύ, η σύνοδος κορυφής για την άμυνα της Ουκρανίας, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο στην αμερικανική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία, αναβλήθηκε αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ματαίωσε τη μετάβασή του εκεί λόγω του κυκλώνα Μίλτον, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός. «Η σύνοδος της 12ης Οκτωβρίου 2024 αναβάλλεται», ανέφερε σε ανακοίνωση στην οποία προστίθεται: «Ανακοινώσεις σχετικά με τις μελλοντικές συναντήσεις της ομάδας επαφής για την άμυνα της Ουκρανίας θα γίνουν προσεχώς».