Το Ισραήλ έπληξε κτίριο σε συνοικία της Δαμασκού κοντά στην πρεσβεία του Ιράν

Το Ισραήλ έπληξε κτίριο σε συνοικία της Δαμασκού κοντά στην πρεσβεία του Ιράν

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης στόχος ήταν ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

Το Ισραήλ έπληξε απόιψε για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα κτίριο στην συνοικία αλ Μέζα στην Δαμασκό, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πρεσβεία του Ιράν στη συριακή πρωτεύουσα.

Από την αεροπορική επιδρομή έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον δεκαπέντε, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, Ziyad al-Nakhalah.

Τέσσερις νεκροί 

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα σε ένα κτίριο, στα προάστια της Δαμασκού, όπου «συχνάζουν μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ», ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA, στόχος της ισραηλινής επίθεσης ήταν μια πολυκατοικία στη συνοικία Μαζέ. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν πολλές πρεσβείες και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Συρία.

Η συριακή τηλεόραση έκανε λόγο για «τραυματίες», μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Η συνοικία αυτή είναι πυκνοκατοικημένη και ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου καταμέτρησε 20 κατεστραμμένα αυτοκίνητα. Φωτογραφίες δείχνουν πυκνό καπνό να υψώνεται γύρω από ένα πολυώροφο κτίριο, τα φώτα του οποίου είναι αναμμένα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, εκτός από το κτίριο, στόχος ήταν και ένα όχημα, σταθμευμένο απ’ έξω.

Την περασμένη Τετάρτη από άλλο πλήγμα στην ίδια συνοικία σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και ο γαμπρός του Χασάν Νασράλα, του ηγέτη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε στη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας στην Ουάσινγκτον

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ αποφάσισε να αναβάλει την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Με την αναβολή της επίσκεψης, αναβάλλεται για αργότερα και η συζήτηση που επρόκειτο να έχει για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Λόιντ Όστιν, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Μόλις ενημερωθήκαμε ότι ο υπουργός Γκάλαντ αναβάλλει το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον», είπε η εκπρόσωπος Σαμπρίνα Σινγκ, παραπέμποντας στην ισραηλινή κυβέρνηση για περισσότερες εξηγήσεις.