Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: «Αν θέλει ο Θεός, θα καταστρέψουμε το Ισραήλ»

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: «Αν θέλει ο Θεός, θα καταστρέψουμε το Ισραήλ»

«Δεν θα καθυστερήσουμε, ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ» είπε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν

«Τα μουσουλμανικά έθνη έχουν έναν κοινό εχθρό» διεμήνυσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στο πρώτο του κήρυγμα μετά από 5 χρόνια στο μεγάλο τέμενος Μοσάλα στο κέντρο της Τεχεράνης, πραγματοποιώντας μνημόσυνο για τον δολοφονηθέντα ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στο πλαίσιο της προσευχής της Παρασκευής.

«Δεν θα καθυστερήσουμε, ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ (...) Αν θέλει ο Θεός, θα το καταστρέψουμε» είπε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν και υποστήριξε ότι «η έξοχη δράση των ένοπλων δυνάμεων μας πριν από μερικές νύχτες, ήταν απολύτως νόμιμη και θεμιτή». «Τα μουσουλμανικά έθνη πρέπει να ζωστούν τη ζώνη της ανεξαρτησίας από το Αφγανιστάν στην Υεμένη, από το Ιράν στη Γάζα και τον Λίβανο… Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αμυνθεί σε επιτιθέμενους, το παλαιστινιακό έθνος έχει το δικαίωμα να αντισταθεί ενάντια στον εχθρό, που του κατέστρεψε τη ζωή» ανέφερε για το Ισραήλ.

«Η πολιτική του Κορανίου με τους Μουσουλμάνους είναι ότι τα μουσουλμανικά έθνη πρέπει να έχουν αλληλεγγύη μεταξύ τους», τόνισε ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν. «Αν ο εχθρός πετύχει τους στόχους του σε μια χώρα, θα επιτεθεί σε άλλες χώρες. Όταν είναι ικανοποιημένοι με ό,τι έκαναν σε μια χώρα, πηγαίνουν σε μια άλλη χώρα. Κάθε χώρα θέλει να μην καταληφθεί από τον εχθρό, γι’ αυτό πρέπει να είναι έξυπνη από την αρχή. Όταν ο εχθρός πάει σε άλλη χώρα, πρέπει να τη βοηθήσει» είπε και συμπλήρωσε ότι «οι σιωνιστές υποκρίνονται ότι κερδίζουν μέσω δολοφονιών και σκοτώνοντας πολίτες».