Το Ισραήλ «σφυροκοπά» κατοικημένες περιοχές στη Δαμασκό

Το Ισραήλ «σφυροκοπά» κατοικημένες περιοχές στη Δαμασκό

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές σε κτίρια στόχους στην πρωτεύουσα τη Συρίας

Αεροπορική επιδρομή κατά την οποία χτυπήθηκε τριόροφο κτίριο στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στόχος βομβαρδισμού έγινε συγκρότημα κατοικιών της Δαμασκού. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα σε μια πολυκατοικία στο προάστιο Μεζά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Παρατηρητήριο ανέφερε, ότι στόχος ήταν μια πολυκατοικία, όπου διαμένουν ηγετικά στελέχη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Αυτή ήταν η δεύτερη ισραηλινή επίθεση στη συνοικία αυτή σε ισάριθμες ημέρες. Σημειώνεται ότι και χθες το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικία της Δαμασκού, στην οποία σκοτώθηκαν τρία άτομα και εννέα τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης της Συρίας, Safaa Ahmed, η οποία φέρεται να είχε συνάντηση με «σημαντικό πρόσωπο», χωρίς να αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες.