Συγκλονίζει βίντεο με 4χρονο να εκλιπαρεί τον πατέρα του λίγο πριν πεθάνει από ασιτία – «Μπορείς να μου δώσεις λίγο ψωμί;»

Συγκλονίζει βίντεο με 4χρονο να εκλιπαρεί τον πατέρα του λίγο πριν πεθάνει από ασιτία – «Μπορείς να μου δώσεις λίγο ψωμί;»

Ο πατέρας του που κλείδωνε το ψυγείο και τα ντουλάπια για να μην βρει κάτι να φάει το παιδί, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη

Συγκλονίζουν τα βίντεο ενός 4χρονου αγοριού, που έχασε τη ζωή του από ασιτία τον Αύγουστο του 2021, με τον πατέρα του που προκάλεσε τον θάνατό του να αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη σε περίπτωση καταδίκης.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται ο μικρός Μπέντζαμιν να παρακαλά τον πατέρα του για λίγο ψωμί. Το βράδυ σηκώνεται και ψάχνει το ψυγείο και τα ντουλάπια, για να βρει κάτι να φάει, όμως είναι κλειδωμένα. «Μπαμπά, μπαμπά; Μπορώ να έχω λίγο ψωμί;», ρωτάει. Είναι μόλις ένα από τα σπαρακτικά βίντεο του 4χρονου Μπέντζαμιν Κερβέρα. Εκλιπαρεί για λίγο ψωμί μόλις λίγες μέρες πριν χάσει την ζωή του από ασιτία.

Το συγκλονιστικό βίντεο καθώς και άλλα περίπου 30 που παρουσιάστηκαν στη δίκη, προήλθαν από κάμερες ασφαλείας, αλλά και από το κινητό της μητριά του, η οποία κατηγορούσε το παιδί για προβλήματα συμπεριφοράς. Σε κάποια από αυτά φαίνεται το μικρό αγόρι να ψάχνει μέσα στη νύχτα σε ντουλάπια και το ψυγείο για τροφή, ενώ σε άλλο βίντεο ο 4χρονος είναι εμφανώς χτυπημένος.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και αστυνομικοί, που είχαν επισκεφθεί την οικογένεια. «Είχε εμφανείς τραυματισμούς, πολλές μελανιές στα μάτια του, στο σώμα του», «Ήταν πολύ αδύνατος, μπορούσες να διακρίνεις τα κόκκαλά του» είπαν στις καταθέσεις τους. Ο πατέρας του 4χρονου αγοριού, ο 31χρονος Μπράντον Κερβέρα, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη σε περίπτωση καταδίκης. Ο συνήγορός του ωστόσο, υποστηρίζει ότι είναι εσφαλμένη η αναφορά σε ασιτία ως αιτία θανάτου του παιδιού, κατηγορώντας την εισαγγελία για προσπάθεια παραπλάνησης.