Ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων εκτοξεύτηκε από το Ιράν – «Η ιρανική επίθεση θα έχει συνέπειες» απαντούν οι IDF

Ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων εκτοξεύτηκε από το Ιράν – «Η ιρανική επίθεση θα έχει συνέπειες» απαντούν οι IDF

Σε ασφαλή τοποθεσία παραμένει ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ μετά την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Το Ιράν εκτόξευσε ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων προς το Ισραήλ, σε αντίποινα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της φιλοϊρανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Οι σειρήνες ήχησαν σε όλο το Ισραήλ και εκρήξεις ακούγονταν στην Ιερουσαλήμ και την κοιλάδα του Ιορδάνη. Οι Ισραηλινοί είχαν σπεύσει σε καταφύγια, ενώ οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης που μετέδιδαν ζωντανά τις εξελίξεις, ξάπλωσαν στο έδαφος. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters είδαν να αναχαιτίζονται πύραυλοι στον εναέριο χώρο της γειτονικής Ιορδανίας. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 100 πύραυλοι. Οι υπηρεσίες διάσωσης του Ισραήλ ανακοίνωσαν, ότι από την ιρανική πυραυλική επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άνθρωποι.

Νωρίτερα, τόσο η Πολιτική Αεροπορία του Ισραήλ, όσο και της Ιορδανίας και του Ιράκ, έκλεισαν τους εναέριους χώρους των χωρών τους και ανέστειλαν όλες τις αφίξεις και αναχωρήσεις από τα αεροδρόμιά τους. Λίγο μετά τις 20:30 οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) σήμαναν λήξη συναγερμού, καλώντας του πολίτες να βγουν από τα καταφύγια. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε, ότι «η ιρανική επίθεση είναι σοβαρή και θα έχει συνέπειες».

Σε ασφαλή τοποθεσία παραμένει ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Εν τω μεταξύ, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία μετά την έναρξη της πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσε η Τεχεράνη εναντίον του Ισραήλ, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters κορυφαίος ιρανός αξιωματούχος. Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ μεταφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε ασφαλή τοποθεσία, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από ισραηλινό πλήγμα σε προάστιο της Βηρυτού.