Τρόμος στην Έσση της Γερμανίας: Σύρος πρόσφυγας έβαλε φωτιά σε κτίρια και επιτέθηκε σε περαστικούς με μαχαίρι

Τρόμος στην Έσση της Γερμανίας: Σύρος πρόσφυγας έβαλε φωτιά σε κτίρια και επιτέθηκε σε περαστικούς με μαχαίρι

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης 31 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο παιδιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, στα κτίρια που πυρπόλησε

Τον τρόμο έσπειρε ένας άνδρας το βράδυ του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Ρουρ στην Έσση της Γερμανίας, καθώς αφού πρώτα έβαλε φωτιά σε δύο κτίρια, στην συνέχεια έριξε το φορτηγάκι του πάνω σε καταστήματα, ενώ όταν βρήκε από αυτό απείλησε με μαχαίρι περιστατικούς.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για έναν 41χρονο Σύρο. Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση των πυρκαγιών στα δύο κτίρια, όπου 31 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με την κατάσταση δύο παιδιών να θεωρείται κρίσιμη. Στη συνέχεια ο άνδρας μπήκε στο φορτηγάκι του, κατευθύνθηκε σε δρόμο της πόλης με καταστήματα, όπου αρχικά έπεσε πάνω στη βιτρίνα ενός μανάβικου, στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε άλλο κατάστημα και τότε ήταν που έβγαλε ένα μαχαίρι.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν βίντεο, που δείχνουν τον δράστη να απειλεί με το μαχαίρι ανθρώπους. Οι περαστικοί αντέδρασαν και τον κράτησαν σε απόσταση πετώντας του αντικείμενα μέχρι να έρθει η αστυνομία, η οποία είχε ειδοποιηθεί.