Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να συνεχίσει να πολεμά – Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ απέρριψε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός

Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να συνεχίσει να πολεμά – Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ απέρριψε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός

Ο πόλεμος στη Γάζα θα συνεχισθεί μέχρι να επιτευχθούν οι πολεμικοί στόχοι μας, είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει απαντήσει στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους για κατάπαυση του πυρός 21 ημερών. «Είναι μια αμερικανογαλλική πρόταση, στην οποία ο πρωθυπουργός δεν έχει καν απαντήσει», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στον στρατό «να συνεχίσει τις μάχες με πλήρη ισχύ».

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα συνεχισθεί μέχρι να επιτευχθούν οι πολεμικοί στόχοι του Ισραήλ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο μετά την έκκληση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας για μια 21ήμερη διακοπή των μαχών για να δοθεί χρόνος να επιτευχθεί διπλωματική λύση.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στο βορρά. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ με όλα τα μέσα. τη δύναμή μας μέχρι τη νίκη και την ασφαλή επιστροφή των του βορρά στα σπίτια τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν διατυπώσει πρόταση για 21ήμερη κατάπαυση του πυρός, ώστε να δοθεί χρόνος για την επίτευξη διπλωματικής λύσης στην κρίση.

Νωρίτερα και ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριχ, απέρριψε την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο και κάλεσε για «συντριβή» της Χεζμπολάχ. Ο Σμότριχ, βασικό μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, αντιτάχθηκε στην πρόταση, επιμένοντας ότι η συνέχιση του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός.