Χιμπατζής άρπαξε μωρό από την αγκαλιά της μητέρας του και το κατέσφαξε

Χιμπατζής άρπαξε μωρό από την αγκαλιά της μητέρας του και το κατέσφαξε

Το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών στη Γουινέα έχει καταγράψει έξι επιθέσεις χιμπατζήδων σε ανθρώπους από την αρχή του χρόνου

Ένας διάσημος χιμπατζής για την ικανότητά του να χρησιμοποιεί εργαλεία, άρπαξε ένα μωρό από την αγκαλιά της μητέρας του στη Γουινέα και στη συνέχεια το πήγε στο δάσος, όπου το το κατακρεούργησε.

Η μητέρα του μωρού εργαζόταν σε καλλιέργειες μανιόκας, όταν ξαφνικά ο χιμπατζής της επιτέθηκε, δαγκώνοντάς την. Στη συνέχεια της άρπαξε το 8 μηνών μωρό της, το οποίο είχε στην αγκαλιά της. Το κατακρεουργημένο κορμάκι του μωρού βρέθηκε 3 χιλιόμετρα από το φυσικό καταφύγιο της οροσειράς Νίμπα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην Daily Mail, ότι ο χιμπατζής είχε ξεκοιλιάσει το μωρό, ενώ εκφράστηκαν φόβοι ότι χρησιμοποίησε εργαλεία για να το κάνει. Ο επικεφαλής των ερευνών δήλωσε στους Times, ότι ο χιμπατζής σκότωσε το μωρό γιατί δε φοβόταν πια τους ανθρώπους.

Ένας όχλος από θυμωμένους ανθρώπους επιτέθηκαν στους επιστήμονες που μελετούν την κοινότητα των χιμπατζήδων στην περιοχή εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα κουβαλούσαν και το άψυχο σώμα του μωρού. Εισέβαλαν στο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών της πόλης Μπόσου και το λεηλάτησαν, βάζοντας φωτιά σε μηχανήματα και αρχεία. Οικολόγοι δήλωσαν στην Daily Mail, ότι η έλλειψη φαγητού στο καταφύγιο κάνει τα ζώα να φεύγουν από την προστατευμένη περιοχή πιο συχνά, αυξάνοντας την πιθανότητα επιθέσεων.

Το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών έχει καταγράψει έξι επιθέσεις χιμπατζήδων σε ανθρώπους από την αρχή του χρόνου.