Νέος χαμός στον Λίβανο: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκρήξεις γουόκι-τόκι στελεχών της Χεζμπολάχ

Νέος χαμός στον Λίβανο: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκρήξεις γουόκι-τόκι στελεχών της Χεζμπολάχ

Ασύρματοι πομποδέκτες εξερράγησαν στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου γίνονταν οι κηδείες μελών της οργάνωσης

Ασύρματοι πομποδέκτες (γουόκι-τόκι) που χρησιμοποιούσαν μέλη Χεζμπολάχ εξερράγησαν σήμερα στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς και στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές που πρόσκεινται στο λιβανέζικο κίνημα και το (κρατικό) πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπεκαά.

Πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε νέες εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στο Λίβανο, δήλωσαν πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Η πηγή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ασύρματοι πομποδέκτες εξερράγησαν στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου γίνονταν οι κηδείες μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν την προηγούμενη μέρα όταν χιλιάδες βομβητές που χρησιμοποιούσε το κίνημα εξερράγησαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν εκρήξεις στη Σάιντα (νότια) και στο Μπάαλμπεκ (ανατολικά).

Στο Reuters μια πηγή ασφαλείας και ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσαν ότι συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούνταν από την Χεζμπολάχ εξερράγησαν αργά σήμερα το απόγευμα στο νότιο τμήμα της χώρας και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού.

Η πηγή είπε ότι δεν κατέστη σαφές αν οι συσκευές ήταν βομβητές, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Δημοσιογράφοι του Reuters δήλωσαν ότι άκουσαν τουλάχιστον δύο περιορισμένης έντασης εκρήξεις σήμερα σε διαφορετικά σημεία των προαστίων της Βηρυτού.