Έλον Μασκ: Πώς αντέδρασε στα στοιχεία για το δημογραφικό της Ελλάδας – «Ουάου»

Έλον Μασκ: Πώς αντέδρασε στα στοιχεία για το δημογραφικό της Ελλάδας – «Ουάου»

Δείτε την ανάρτηση του

Ο CEO του X Έλον Μασκ αναφέρθηκε μέσα από ανάρτηση του στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.

«Ουάου, σχεδόν διπλάσιος αριθμός ανθρώπων πέθαναν από τα μωρά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα» έγραψε ο δισεκατομμυριούχος Μασκ.

 

Ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το δημογραφικό πρόβλημα γενικότερα και όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν, ο ίδιος κάνει ότι μπορεί για αυτό, αφού είναι πατέρας 12 παιδιών.

Η ανάρτηση που έχει αναδημοσιεύσει ο Μασκ αναφέρει τα εξής στοιχεία για την Ελλάδα:

«Νέα στοιχεία προβλέπουν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί απότομα έως και 25% έως το 2070, πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%. Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000.

Οι οικονομικές προκλήσεις, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας την κρίση. Το ποσοστό γονιμότητας στην Ελλάδα είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, οδηγώντας σε γήρανση του πληθυσμού. Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει φορολογικά κίνητρα και μέτρα στήριξης της οικογένειας για την καταπολέμηση της τάσης, με τους αξιωματούχους να την αποκαλούν τη «μεγαλύτερη απειλή» του έθνους».