Η Χαμάς ανακοίνωσε τα ονόματα σχεδόν 35.000 Παλαιστινίων θυμάτων του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας

Η Χαμάς ανακοίνωσε τα ονόματα σχεδόν 35.000 Παλαιστινίων θυμάτων του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας

Ανάμεσά τους 11.355 παιδιά και έφηβοι εκ των οποίων τα 710 είναι μωρά κάτω του ενός έτους

Η υγειονομική αρχή της Χαμάς στη Γάζα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα κατάλογο με τα ονόματα σχεδόν 35.000 Παλαιστινίων, οι οποίοι έχουν σκοτωθεί αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε τη στρατιωτική επιχείρησή του στο θύλακα τον περασμένο Οκτώβριο.

Στον κατάλογο αυτό των 649 σελίδων κατονομάζονται συνολικά 34.344 νεκροί. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τους ανθρώπους που είχαν σκοτωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ μαχητών και αμάχων. Οι πρώτες 14 σελίδες του καταλόγου αφορούν 710 θύματα ηλικίας κάτω του ενός έτους. Συνολικά 11.355 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή, ενώ τα γηραιότερα καταγεγραμμένα θύματα είναι δύο άνδρες ηλικίας 100 και 101 ετών.

Ο πόλεμος στη Γάζα ξέσπασε από τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου που πραγματοποίησαν η μαχητική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και άλλοι εξτρεμιστές. Περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και 250 όμηροι οδηγήθηκαν στη Γάζα. Η στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ προκάλεσε τεράστιες διεθνείς επικρίσεις λόγω των πολλών θυμάτων μεταξύ του άμαχου πληθυσμού και της καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από την υγειονομική αρχή στη Γάζα, περισσότεροι από 41.200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τη σύγκρουση. Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι έχει σκοτώσει περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες σ' αυτό τον παραλιακό θύλακα. Οι αριθμοί αυτοί δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.