Ελβετός επιχειρηματίας στραγγάλισε, τεμάχισε και πολτοποίησε στο… μπλέντερ τη σύζυγό του

Ελβετός επιχειρηματίας στραγγάλισε, τεμάχισε και πολτοποίησε στο… μπλέντερ τη σύζυγό του

Ο 41χρονος ομολόγησε, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε κατάσταση μανίας, ενώ ψυχίατρος που τον εξέτασε, έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις ψυχικής ασθένειας

Ένας 41χρονος επιχειρηματίας από την Ελβετία ομολόγησε, ότι σκότωσε τη σύζυγό του τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μπίνινγκεν κοντά στη Βασιλεία.

Η υπόθεση έρχεται και πάλι στο φως της δημοσιότητας, καθώς το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Λοζάνης απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου να αφεθεί ελεύθερος. Η Κριστίνα Τζοκσίμοβιτς ήταν μοντέλο, φιναλίστ των καλλιστείων Μις Ελβετία και μητέρα δύο παιδιών. Όπως αποδείχθηκε, στραγγαλίστηκε, διαμελίστηκε με ένα πριόνι και ψαλίδι κήπου και στη συνέχεια πολτοποιήθηκε σε ένα μπλέντερ.

Ο 41χρονος ομολόγησε, ότι στραγγάλισε και διαμέλισε το σώμα της συζύγου του, καθώς βρισκόταν σε κατάσταση μανίας. Εξετάστηκε μάλιστα από ψυχίατρο, ο οποίος έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις ψυχικής ασθένειας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε, ότι πριν σκοτώσει τη σύζυγό του, το θύμα φέρεται να κινήθηκε εναντίον του, κρατώντας μαχαίρι. Ωστόσο, η ιατροδικαστική έκθεση δεν επιβεβαιώσε τον ισχυρισμό του, ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

«Για μένα, φαινόταν σαν να είναι η τέλεια οικογένεια» είπε άτομο που τους ήξερε στην εφημερίδα Blick. Άλλος φίλος του ζευγαριού υποστήριξε, ότι ήταν σε κρίση για μήνες, ενώ η αστυνομία φέρεται να είχε κληθεί πολλές φορές στο σπίτι τους μετά από καταγγελίες για σωματική βία. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όταν έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος, διέκριναν μια έλλειψη ενσυναίσθησης και ψυχρότητα από την πλευρά του δράστη, στην προσπάθειά του να καλύψει τον θάνατό της.

Το θύμα φέρεται να είχε εγκαταλείψει το μόντελινγκ και εργαζόταν πλέον ως μάνατζερ μοντέλων, αναζητώντας νέα πρόσωπα για τον χώρο της μόδας. Είχε παραδώσει επίσης μαθήματα σε διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία Μις Ελβετία και είχε και σχολή για μοντέλα.