Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας – Ανέλαβε ο Αλεσάντρο Τζούλι

Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας – Ανέλαβε ο Αλεσάντρο Τζούλι

Ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο πιστεύει ότι έπεσε θύμα των Μέσων Ενημέρωσης

«Παραιτούμαι μετά από ημέρες γεμάτες μίσος και πόνο», γράφει ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, μετά το σκάνδαλο και την σχέση του με την «ινφλουένσερ» Μαρία Ροζάρια Μπότσια.

Στη γραπτή επιστολή παραίτησής του την οποία απευθύνει στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο «την ευχαριστεί για το ότι τον υπερασπίστηκε» και προσθέτει ότι «παραιτείται μετά από σειρά ημερών γεμάτων πόνο, μίσος, εξαιτίας ενός μιντιακού συστήματος».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, χαρακτηρίζει, δε, την παραίτησή του «οριστική και αμετάκλητη».

O Αλεσάντρο Τζούλι είναι ο νέος υπουργός Πολιτισμού

Αμέσως μετά την παραίτησή του προκατόχου του Τζενάρο Σαντζουλιάνο, νέος επικεφαλής του υπουργείου ορίσθηκε ο δημοσιογράφος Αλεσάντρο Τζούλι, διευθυντής του μουσείου Maxxi της Ρώμης.

Στην επιστολή παραίτησής του που απέστειλε στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, ο Σαντζουλιάνο μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «τώρα πρέπει να σταθεί στο πλευρό της συζύγου του», ότι «είναι περήφανος για τα αποτελέσματα που πέτυχε τα τελευταία δύο χρόνια» και πως «η δουλειά αυτή δεν μπορεί να σταματήσει εξαιτίας του κουτσομπολιού, διότι οι δημόσιοι θεσμοί έχουν υπέρτατη αξία και δεν υπόκεινται σε προσωπικούς λόγους και υποθέσεις».