Αεροσκάφος της εταιρείας Vistara έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ερζερούμ λόγω απειλής για βόμβα

Αεροσκάφος της εταιρείας Vistara έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ερζερούμ λόγω απειλής για βόμβα

Ο συναγερμός προκλήθηκε από ένα σημείωμα επιβάτη

Αεροσκάφος της ινδικής εταιρείας Vistara με 247 επιβάτες και πλήρωμα, έκανε αναγκαστική προσγείωση στην ανατολική Τουρκία, έπειτα από απειλή για βόμβα, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

«Η πτήση UK27 από το Μουμπάι για τη Φραγκφούρτη προσγειώθηκε στην Τουρκία (αεροδρόμιο του Ερζερούμ) για λόγους ασφαλείας» ανέφερε η ίδια η εταιρεία σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ερζερούμ, Μουσταφά Τσιφτσί, τον οποίο επικαλούνται πολλά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 247 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Προσωρινά ανεστάλησαν οι προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της ομώνυμης πόλης.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και ερευνήθηκαν ένας προς έναν, προτού να οδηγηθούν εντός του αεροδρομίου. Μια ομάδα πυροτεχνουργών βρέθηκε στο σημείο για να εξετάσει το εσωτερικό του αεροπλάνου και τις αποσκευές, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης «ένας από τους επιβάτες έγραψε σε μια χαρτοπετσέτα ότι υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο», εξήγησε ο Τσιφτσί. Το πλήρωμα ενημερώθηκε και αποφάσισε να αλλάξει πορεία και να κατευθύνει το αεροπλάνο στο Ερζερούμ.