Υπόθεση ομαδικού βιασμού στη Γαλλία: «Ο κόσμος μου κατέρρευσε» – Η συγκλονιστική κατάθεση της 72χρονης Ζιζέλ «παρουσία» 51 βιαστών της

Υπόθεση ομαδικού βιασμού στη Γαλλία: «Ο κόσμος μου κατέρρευσε» – Η συγκλονιστική κατάθεση της 72χρονης Ζιζέλ «παρουσία» 51 βιαστών της

Περιέγραψε τη στιγμή που οι αστυνομικοί τής έδειξαν τις εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης

Επί δύο ώρες έδινε κατάθεση σε επιτροπή δικαστών η 72χρονη που ναρκωμένη έπεσε θύμα των οργανωμένων από τον σύζυγο, βιασμών της.

«Ο κόσμος μου κατέρρευσε», είπε η 72χρονη Ζιζέλ, καταθέτοντας στο δικαστήριο της Αβινιόν.

«Η Αστυνομία μου έσωσε τη ζωή», τόνισε εξιστορώντας τη στιγμή που τον Νοέμβριο του 2020 οι ερευνητές τής έδειξαν για πρώτη φορά τις εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα την ίδια, ναρκωμένη από τον σύζυγό της ο οποίος κινηματογραφούσε τους βιαστές που ο ίδιος είχε προσκαλέσει μέσω chatroom στο διαδίκτυο.

 

Η Πελικό αρνήθηκε την ανωνυμία που της προσέφερε η γαλλική δικαιοσύνη και απαίτησε «να γίνουν όλα δημόσια, ώστε η ντροπή να αλλάξει στρατόπεδο».

Το δικαστήριο ξεκίνησε τη Δευτέρα με βασικό κατηγορούμενο τον επί 50 χρόνια σύζυγο του θύματος, Ντομινίκ Πελικό, ενώ στο εδώλιο κάθονται 51 από τους 72 βιαστές, καθώς οι υπόλοιποι δεν ταυτοποιήθηκαν από το «αρρωστημένο» αρχείο που εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Οι βιαστές «υπάκουαν στους κανόνες του συζύγου»

Οι άνδρες που προσκαλούνταν στο σπίτι του ζευγαριού στην Προβηγκία «δεν μπορούσαν να μιλήσουν δυνατά, έπρεπε να βγάλουν τα ρούχα τους στην κουζίνα, δεν μπορούσαν να φορούν άρωμα ή να μυρίζουν καπνό», ανέφεραν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Μερικές φορές έπρεπε να περιμένουν έως και μιάμιση ώρα σε ένα κοντινό πάρκινγκ για να δράσει πλήρως το υπνωτικό που χρησιμοποιούσε ο σύζυγός για να ναρκώσει τη γυναίκα του πριν από τους βιασμούς,

Ο σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών βιντεοσκόπησε τους βιασμούς κι έτσι η αστυνομία μπόρεσε να εντοπίσει – σε διάστημα δύο ετών – την πλειοψηφία των 72 υπόπτων ηλικίας 22 έως 70 ετών.

Όπως αναφέρει η Liberation, η Ζιζέλ είπε για τον σύζυγό της: «Ούτε μια φορά δεν σκέφτηκε ότι κινδύνευα».

«Όλα όσα έχτισα με τον κ. Πελικό καταρρέουν. Τρία παιδιά, επτά εγγόνια, ένα δεμένο ζευγάρι. Ακόμα και οι φίλοι μας έλεγαν ότι ήμασταν το ιδανικό ζευγάρι», ανέφερε στην κατάθεσή της.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχει παρακολουθήσει όλα τα βίντεο που τράβηξε ο σύζυγός της, ενώ αποκάλυψε ότι είχε σεξουαλικές επαφές μόνο με δύο άντρες στη ζωή της.

«Δεν είναι σκηνές σεξ, είναι σκηνές βιασμού, υπάρχουν δύο ή τρεις από αυτούς πάνω μου. Είμαι αναίσθητη. Ποτέ δεν έχω κάνει τρίο ούτε swinging», είπε συγκλονισμένη η γυναίκα και πρόσθεσε: «Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας. Όταν βλέπεις αυτή τη γυναίκα, ναρκωμένη, κακοποιημένη, νεκρή σε ένα κρεβάτι, φυσικά το σώμα δεν είναι κρύο, είναι ζεστό, αλλά είμαι σαν νεκρή. Αυτοί οι άνδρες με κακοποιούν, με εκμεταλλεύονται».

Επίσης, υποστήριξε ότι επέλεξε να δημοσιοποιηθεί η μαρτυρία της, ώστε «καμία γυναίκα να μην υποβληθεί στη χημική υποταγή».

«Για αυτόν τον λόγο δεν ήθελα η δίκη να είναι κεκλεισμένων των θυρών. Το κάνω για όλες εκείνες τις γυναίκες που μπορεί να μην αναγνωριστούν ποτέ ως θύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό, κάλεσε τους κατηγορούμενες να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους.

«Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούν τις πράξεις τους. Υπάρχει ήδη ένα αίσθημα αηδίας. Τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους θα πρέπει να παραδεχτούν αυτό που έκαναν», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της τόσο ο σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό, όσο και οι υπόλοιποι 50 κατηγορούμενοι κοιτούσαν το πάτωμα.

Πριν από 4 χρόνια, ο Ντομινίκ Πελικό συνελήφθη από αστυνομικούς σε ένα σούπερ μάρκετ να βιντεοσκοπεί κάτω από τη φούστα γυναικών. Σε περαιτέρω έρευνα ανακάλυψαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο όπου εικονιζόταν η σύζυγός του, ναρκωμένη και αναίσθητη, να βιάζεται από αγνώστους.

Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα στη νότια πόλη της Αβινιόν και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.