Πυροβολισμοί έξω από το ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο – Αστυνομικοί σκότωσαν τον ύποπτο

Πυροβολισμοί έξω από το ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο – Αστυνομικοί σκότωσαν τον ύποπτο

Σήμερα 5 Σεπτεμβρίου είναι η επέτειος της «Σφαγής του Μονάχου» της τρομοκρατικής επίθεσης του 1972

Πυροβολισμοί έπεσαν έξω από το ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας ύποπτος πυροβολήθηκε θανάσιμα από την αστυνομία αφού άνοιξε πυρ στην περιοχή.

Παραμένει ασαφές αν το περιστατικό σχετίζεται με τρομοκρατία.

 

Όσο περνάει η ώρα νέα βίντεο ανεβαίνουν στο διαδίκτυο που δείχνουν την στιγμή των πυροβολισμών.

 

Η αστυνομία του Μονάχου ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή κοντά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Ναζιστικής Ιστορίας της πόλης μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Επίσης, η αστυνομία ανέφερε ότι έχει αναπτυχθεί ένα ελικόπτερο στην περιοχή για να τους παρέχει καλύτερη επισκόπηση της κατάστασης.

 

Το κέντρο, το οποίο καταγράφει την ιστορία της ναζιστικής δικτατορίας, βρίσκεται κοντά στο Γενικό Προξενείο του Ισραήλ στη γειτονιά Maxvorstadt του Μονάχου. Σε δεύτερο μήνυμα, η αστυνομία πρόσθεσε: «Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλους υπόπτους σε σχέση με την επιχείρηση.

«Πολλές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο του περιστατικού και ξεκαθαρίζουν την κατάσταση», καταλήγει η νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η θλιβερή επέτειος στης «Σφαγής του Μονάχου»

Σήμερα 5 Σεπτεμβρίου είναι η επέτειος της «Σφαγής του Μονάχου» της τρομοκρατικής επίθεσης το 1972, όταν τρομοκράτες σκότωσαν 11 Ισραηλινούς αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση "Μαύρος Σεπτέμβρης", που πήρε ομήρους τα μέλη της ισραηλινής ολυμπιακής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό.

Παρά τις προσπάθειες διάσωσης, η επιχείρηση κατέληξε σε τραγωδία, με την απώλεια των ομήρων και αρκετών δραστών.

Το περιστατικό παραμένει ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και αποτελεί υπενθύμιση των συνεπειών της τρομοκρατίας.