Η Έλι Μακφέρσον αποκάλυψε την κρυφή μάχη της με τον καρκίνο του μαστού

Η Έλι Μακφέρσον αποκάλυψε την κρυφή μάχη της με τον καρκίνο του μαστού

Τι αναφέρει στην βιογραφία της το σούπερ μοντέλο από την Αυστραλία

To κορυφαίο μοντέλο που μεσουράνησε στις πασαρέλες του ΄80 και ΄90, Έλι Μακφέρσον (Elle Macpherson) αποκάλυψε ότι πάλεψε κρυφά με τον καρκίνο του μαστού πριν από επτά χρόνια, επιλέγοντας να μην υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Το σούπερ μοντέλο από την Αυστραλία αναφέρει στην επερχόμενη βιογραφία της με τίτλο ««Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself» ότι ακολούθησε μια ολιστική προσέγγιση στην ασθένειά της, πηγαίνοντας ενάντια στις συμβουλές 32 γιατρών.

«Ήταν ένα σοκ, ήταν απροσδόκητο, μπερδεμένο, τρομακτικό με πολλούς τρόπους και μου έδωσε πραγματικά την ευκαιρία να σκάψω βαθιά εσωτερικά για να βρω μια λύση που να λειτουργεί για μένα» είπε σε συνέντευξή της στο «Women's Weekly».

Μετά τη διάγνωσή, οι γιατροί της συνέστησαν να υποβληθεί σε μαστεκτομή με ακτινοβολία, χημειοθεραπεία, ορμονοθεραπεία και να προχωρήσει σε αποκατάσταση του μαστού της. Ωστόσο, η Μακφέρσον η οποία εκείνη την εποχή έβγαινε με τον αντιεμβολιαστή 'Αντριου Γουέικφιλντ (Andrew Wakefield) αποφάσισε να μην ακολουθήσει την παραδοσιακή ιατρική.

Αφού διαλογίστηκε σε μια παραλία στο Μαϊάμι, η σταρ της πασαρέλας αποφάσισε να ακολουθήσει μια «διαισθητική, καθοδηγούμενη από την καρδιά, ολιστική προσέγγιση» υπό την καθοδήγηση του βασικού της γιατρού, ενός γιατρού φυσικοπαθητικής, ενός ολιστικού οδοντιάτρου, ενός οστεοπαθητικού, ενός χειροπρακτικού και δύο θεραπευτών, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μένοντας στο σπίτι που νοίκιασε μόνη της στο Φοίνιξ της Αριζόνα για οκτώ μήνες, περνούσε τις μέρες της εστιάζοντας και αφιερώνοντας κάθε λεπτό στη θεραπεία του εαυτού της. «Το να πω όχι στις συνήθεις ιατρικές λύσεις ήταν το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή μου. Αλλά το να πω όχι στην εσωτερική μου φωνή ήταν ακόμα πιο δύσκολο» εξήγησε.

Το διάσημο μοντέλο σήμερα βρίσκεται σε ύφεση, την οποία περιγράφει ως την «απόλυτη ευεξία». Είπε επίσης στο περιοδικό ότι οι γιοι της και ο πρώην σύντροφός της, Arpad «Arki» Busson είχαν ανάμεικτες αντιδράσεις με την ασυνήθιστη προσέγγισή της στη διάγνωση του καρκίνου.