Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός των παγιδευμένων στο ξενοδοχείο που κατέρρευσε στην Γερμανία

Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός των παγιδευμένων στο ξενοδοχείο που κατέρρευσε στην Γερμανία

Σώο απομακρύνθηκε ένα παιδί

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο απεγκλωβισμός των οκτώ ατόμων που παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια του ξενοδοχείου «Reichschenke zum Ritter Götz» στην Κρεβ της Ρηνανίας - Παλατινάτου στην Γερμανία, όταν χθες τη νύχτα κατέρρευσε η στέγη. Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκεται και ένα αγόρι προσχολικής ηλικίας, το οποίο είναι καλά στην υγεία του. Ένα άτομο έχασε τη ζωή του, δεν έχει ωστόσο ακόμη καταστεί εφικτό να ανασυρθεί.

Από τα ερείπια του διώροφου ξενώνα έχουν απομακρυνθεί ήδη ένας άνδρας και μία γυναίκα, ενώ οι διασώστες επικοινωνούν συνεχώς με τα πέντε άτομα που παραμένουν στο κτίριο. Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 250 άτομα, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας (THW). Την ώρα του δυστυχήματος στο κτίριο βρίσκονταν 14 άτομα, εκ των οποίων τα πέντε κατάφεραν να απομακρυνθούν άμεσα, χωρίς τραυματισμούς, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέρρευσε η στέγη του διώροφου εν μέρει ξύλινης κατασκευής κτιρίου, η οποία κρέμεται λοξά σε τμήμα του κτιρίου συμπιέζοντας τους δύο ορόφους από την μία πλευρά της κατασκευής. Η αστυνομία θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο 14 δωματίων ξενώνας «Reichschenke zum Ritter Götz» (από το ομώνυμο έργο του Γκαίτε) βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή Κρεβ του ποταμού Μοζέλα στην Ρηνανία - Παλατινάτο, κοντά στο Τρίερ, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το Κάστρο Γκρέβενμπουργκ.