Η Χεζμπολάχ λέει ότι εξαπέλυσε drones κατά του Ισραήλ, δεν πρόκειται για αντίποινα

Η Χεζμπολάχ λέει ότι εξαπέλυσε drones κατά του Ισραήλ, δεν πρόκειται για αντίποινα

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα σε κατοικία στην πόλη Μαϊφαντούν στον νότιο Λίβανο

Η λιβανική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά στρατιωτικών στόχων σήμερα στο βόρειο Ισραήλ.

Πηγή από την οργάνωση δήλωσε στο Reuters ότι δεν πρόκειται για αντίποινα στη δολοφονία του από το Ισραήλ του διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα.

 

Η Χεζμπολάχ έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση για τον θάνατό του, δημιουργώντας ανησυχίες ότι μια μεγάλη κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε μια ολοκληρωτική σύγκρουση στην περιοχή.

 

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα σε κατοικία στην πόλη Μαϊφαντούν στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με πηγές από τις ιατρικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ασφαλείας. Η πηγή από τον τομέα της ασφάλειας δήλωσε ότι και οι τέσσερις νεκροί ήταν άνδρες.

Ενώ οι περισσότερες ανταλλαγές πυρών μεταξύ της λιβανικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού έχουν περιοριστεί στη μεθόριο, η Μαϊφαντούν βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων βορείως των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 39.653 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 91.535 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.