Πύραυλος μικρής ακτίνας δράσης σκότωσε τον Ισμαήλ Χανίγια ισχυρίζονται οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν

Πύραυλος μικρής ακτίνας δράσης σκότωσε τον Ισμαήλ Χανίγια ισχυρίζονται οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν

Με ανακοίνωσή του το επίλεκτο στρατιωτικό σώμα της χώρας, σε ξενώνα του οποίου δολοφονήθηκε ο ηγέτης της Χαμάς, διαψεύδει την αποκάλυψη ότι είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά στο δωμάτιό του

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σκοτώθηκε στην Τεχεράνη από έναν πύραυλο μικρής ακτίνας δράσης, που έφερε κεφαλή περίπου 7 κιλών, ανέφεραν σε μία σημερινή ανακοίνωσή τους οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν.

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι η εκδίκηση της Τεχεράνης για την δολοφονική επίθεση κατά του Χανίγια «θα είναι σφοδρή και θα γίνει με κατάλληλο τρόπο, σε κατάλληλο χρόνο και τόπο», κατηγορώντας το Ισραήλ, «την τολμηρή και τρομοκρατική σιωνιστική κυβέρνηση» όπως το αποκαλέι, για το θάνατο του Χανίγια. Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι ο ηγέτης της Χαμάς εκτελέστηκε μέσα ξενώνα του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, δηλάδή κάτω από τη μύτη του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος του Ιράν, καθιστά αναξιόπιστη την όποια εξήγηση δίνεται από αυτό για την δολοφονία του Χανίγια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph ανέφερε, ότι η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, προσέλαβε δύο ιρανούς πράκτορες ασφαλείας για να τοποθετήσουν εκρηκτικά σε τρία ξεχωριστά δωμάτια του του ξενώνα του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στη βόρεια Τεχεράνη, όπου διέμενε ο ηγέτης της Χαμάς. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό, όμως η Μοσάντ είχε και έναν τρίτο συνεργάτη στο Ιράν, ο οποίος στις 2:00 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης 31 Ιουλίου, πυροδότησε με τηλεχειρισμό τα εκρηκτικά στο δωμάτιο όπου διέμενε ο Χανίγια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

«Αυτό είναι ταπείνωση για το Ιράν και τεράστια παραβίαση της ασφάλειας» είπε στην Telegraph αξιωματούχος των επίλεκτων στρατιωτικών δυνάμεων του IRGC, διατηρώντας την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους.