Στη φυλακή κατηγορούμενος για διαφθορά ο εισαγγελέας Αυλώνα που «έστησε» την υπόθεση Μπελέρη

Στη φυλακή κατηγορούμενος για διαφθορά ο εισαγγελέας Αυλώνα που «έστησε» την υπόθεση Μπελέρη

Εμπλέκεται με τουλάχιστον άλλα τρία άτομα σε χρηματισμό δικαστικών λειτουργών και υποθέσεις εκποίησης περιουσιών στη Χειμάρρα και τους Δρυμάδες

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (GJKKO) της Αλβανίας αποφάσισε να στείλει στη φυλακή τον επικεφαλής της Εισαγγελίας Αυλώνα, Aurel Zarka, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του Έντι Ράμα και κατηγορείται για κατασκευασμένες ποινικές υποθέσεις, παράνομη παρακολούθηση και διαφθορά, ενώ είναι υπεύθυνος για την δικογραφία σε βάρος του Φρέντι Μπελέρη.

Ο Zarka συνελήφθη, ενώ τρεις άλλοι εμπλεκόμενοι για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα φυλάκισης, εξακολουθούν να αναζητούνται, αναφέρει το himara.gr. Πρόκειται για την πρώην αστυνομικό Erjona Dautaj, τον δικηγόρο Radovan Çela και τον Astrit Vladi, ο οποίος είναι ξάδερφος του Elvis Vladi, καταδικασμένου για 3,4 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν το 2018 σε αυτοκίνητο στο λιμάνι του Δυρραχίου, υπόθεση που ονομάστηκε «Toyota Yaris».

Η υπόθεση ξεκίνησε να αποκαλύφθηκε από τον Βέλγο εισαγγελέα Julien Moinil, ο οποίος ερευνά τη μεταφορά χρημάτων από το Βέλγιο στην Αλβανία,μέσω της οποίας αποκαλύφθηκαν στοιχεία για τη συμμετοχή του Zarka και άλλων ατόμων σε υποθέσεις εκποίησης περιουσιών στη Χειμάρρα και τους Δρυμάδες. Σύμφωνα με την Ειδική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (ΣΠΑΚ) της Αλβανίας, από την προανάκριση προκύπτουν σοβαρές υποψίες, ότι τα υπό έρευνα πρόσωπα σε συνεργασία μεταξύ τους, έχουν προσφέρει και υποσχεθεί παράτυπα οφέλη για να επηρεάσουν δικαστικούς λειτουργούς. Επιπλέον, έχουν ζητήσει παράτυπες παροχές για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.