Δύο νεκροί και τουλάχιστον 17 τραυματίες από το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

Δύο νεκροί και τουλάχιστον 17 τραυματίες από το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

«Ο πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος» δηλώνουν οι ΗΠΑ - Ρωσία και Ιράν καταδικάζουν την επίθεση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 17 τραυματίστηκαν, εκτων οποίων τα έξι παιδιά, από το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, ενώ ζωντανός φέρεται να είναι ο διοικητής της Χεζμπολάχ, που ήταν ο στόχος.

Σύμφωνα με τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, στόχος ήταν ο Μουχσίν Σουκρ, γνωστός και με το όνομα Φουάντ Σουκρ, ο επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ. Οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει κυρώσεις στον Φουάντ Σουκρ από το 2015. Δύο πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters, ότι είναι ζωντανός.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, σε μια πρώτη αντίδραση δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι ένας πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ είναι αναπόφευκτος. Το πλήγμα αυτό χαρακτηρίστηκε «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS. Η Τεχεράνη από την πλευρά της, ο στενός σύμμαχος και υποστηρικτής της Χεζμπολάχ, καταδίκασε την «άνανδρη ισραηλινή επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε η πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό.