Μητέρα «πούλησε» την 21χρονη κόρη της για νύφη σε 26χρονο που την δολοφόνησε στην Αυστραλία

Μητέρα «πούλησε» την 21χρονη κόρη της για νύφη σε 26χρονο που την δολοφόνησε στην Αυστραλία

Η 40χρονη Αφγανή άσκησε αφόρητες πιέσεις στην κοπέλα, η οποία είχε ξαναπαντρευτεί στο Αφγανιστάν όταν ήταν 15 χρονών

Μια μητέρα καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση στην Αυστραλία, επειδή ανάγκασε την 21χρονη κόρη της να παντρευτεί έναν 26χρονο, ο οποίος στη συνέχεια τη δολοφόνησε.

Η 40χρονη Sakina Muhammad Jan από το Αφγανιστάν κρίθηκε ένοχη, σύμφωνα με τους νόμους της Αυστραλίας περί καταναγκαστικού γάμου. Σύμφωνα με το BBC, η γυναίκα εξανάγκασε την κόρη της Ruqia Haidari να παντρευτεί τον 26χρονο Mohammad Ali Halimi το 2019, παίρνοντας ως αντάλλαγμα ένα μικρό χρηματικό ποσό. Έξι εβδομάδες μετά τον γάμο ο γαμπρός της σκότωσε την κόρη της και έκτοτε εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Την περασμένη Δευτέρα κάθισε στο εδώλιο η 40χρονη, η οποία δήλωσε αθώα, ωστόσο καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκιση, με τον δικαστή να τονίζει, ότι άσκησε αφόρητη πίεση στην κόρη της για να παντρευτεί. Όπως αναφέρει το BBC, οι νόμοι για τον καταναγκαστικό γάμο θεσπίστηκαν στην Αυστραλία το 2013 και επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 7 ετών. H 40χρονη ωστόσο είναι η πρώτη που καταδικάστηκε για το αδίκημα.

Η γυναίκα είναι Αφγανή πρόσφυγας, που ξέφυγε από τους Ταλιμπάν κι έφτασε στην Αυστραλία με τα πέντε παιδιά της το 2013. Οι δικηγόροι της υποστήριξαν, ότι όλα αυτά τα χρόνια θρηνεί για τον θάνατο της κόρης της και είναι αθώα. Η κόρη της, όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, είχε αναγκαστεί πρώτη φορά να συνάψει ανεπίσημο θρησκευτικό γάμο σε ηλικία 15 ετών. Ο γάμος αυτός έληξε μετά από δύο χρόνια και η νεαρή γυναίκα δεν ήθελε να ξαναπαντρευτεί μέχρι τα 27 ή τα 28 της χρόνια. Μάλιστα, ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές της και να αποκατασταθεί επαγγελματικά.

Η μητέρα της πιστεύοντας ότι ενεργούσε για το συμφέρον της κόρης της, αγνόησε τις επιθυμίες της. Η νεαρή κοπέλα όμως υπέφερε στον γάμο της. Μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο, ότι ο σύζυγός της ήταν βίαιος και κακοποιούσε τη σύζυγό του, για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού.