Σοκάρει βίντεο από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ: Αστυνομικός κλωτσά με μανία στο κεφάλι ακινητοποιημένο ύποπτο

Σοκάρει βίντεο από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ: Αστυνομικός κλωτσά με μανία στο κεφάλι ακινητοποιημένο ύποπτο

Τι αναφέρει η αστυνομία για το περιστατικό

Παγκόσμιες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την πράξη ενός οπλισμένου με taser αστυνομικού, ο οποίος πάτησε στο κεφάλι έναν άνδρα, ενώ ήταν ξαπλωμένος μπρούμυτα στο έδαφος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Ένας δεύτερος άνδρας χτυπήθηκε επίσης από τον αστυνομικό.

Το περιστατικό μαγνητοσκοπήθηκε και κυκλοφόρησε ευρέως στα social media.

 

Μετά το περιστατικό, ο βοηθός αρχηγός της αστυνομίας Wasim Chaudhry του Μάντσεστερ (GMP) είπε ότι ο αξιωματικός «έχει απομακρυνθεί από τα επιχειρησιακά του καθήκοντα».

Ωστόσο, γίνεται κατανοητό ότι ο αξιωματικός δεν έχει απολυθεί.

Ο Chaudhry δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι ένα βίντεο με περιστατικό στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ κυκλοφορεί ευρέως και δείχνει ένα γεγονός που είναι πραγματικά συγκλονιστικό και για το οποίο δικαίως οι άνθρωποι ανησυχούν έντονα».

 

Η GMP είπε ότι οι αξιωματικοί ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για επίθεση στον Τερματικό Σταθμό 2 στις 20:25 την Τρίτη.

«Ο φερόμενος ύποπτος εθεάθη στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε ένα μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων, στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και οι αστυνομικοί μετέβησαν στην τοποθεσία για να τον συλλάβουν», είπε ο ACC Chaudhry.

Σύμφωνα με το skynews οι Αρχές αναφέρουν ότι οι τρεις αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση. Μια γυναίκα αξιωματικός υπέστη κάταγμα στη μύτη, ενώ οι άλλοι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να πέσουν στο έδαφος, καθώς υπέστησαν τραύματα που απαιτούσαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

 

Νωρίτερα, η GMP είπε «καθώς οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί ήταν αξιωματικοί και κάτοχοι πυροβόλων όπλων, υπήρχε σαφής κίνδυνος κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης να τους αφαιρεθούν τα όπλα τους», συμπληρώνοντας ότι «αναγνώρισαν ύποπτες συμπεριφορές μέσα στο βίντεο».

Για το περιστατικό συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες. Δύο για ύποπτη επίθεση, επίθεση σε εργαζόμενο έκτακτης ανάγκης, σύγκρουση και παρεμπόδιση της αστυνομίας και άλλοι δύο για ύποπτη επίθεση και επίθεση σε εργαζόμενο έκτακτης ανάγκης.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Amar είπε στο Sky News ότι άκουσε φωνές, καθώς έστριβε στη γωνία στην περιοχή.

Άκουσε: «Συλλαμβάνεσαι, σε αναζητούν».

Είπε ότι στη συνέχεια είδε έναν άνδρα να «στριμώχνεται στον τοίχο», πριν «σπρώξει και σπρωχτεί».

Ο Amar συμπλήρωσε ότι πιστεύει πως τότε ήταν που ο αδερφός του άνδρα έφτασε «τρέχοντας» πριν τον ρίξουν στο πάτωμα και τον «κλοτσήσουν» οι αστυνομικοί.

Από την πλευρά του το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ ανέφερε: «Γνωρίζουμε ένα περιστατικό που αφορούσε αξιωματικούς της αστυνομίας του Μάντσεστερ που έλαβε χώρα χθες και, ως εκ τούτου, ερευνάται το θέμα».

«Θα υποστηρίξουμε την έρευνα με κάθε δυνατό τρόπο», συμπληρώνουν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου.