Δημοσιογράφος θα αποζημιώσει την Μελόνι με 5.000 ευρώ επειδή την είπε… «κοντή»

Δημοσιογράφος θα αποζημιώσει την Μελόνι με 5.000 ευρώ επειδή την είπε… «κοντή»

Το δικαστήριο αποφάνθηκε, ότι η δημοσιογράφος έκανε «body shaming» στην ιταλίδα πρωθυπουργό

Δικαστήριο στην Ιταλία επέβαλε σε μια δημοσιογράφο να πληρώσει 5.000 ευρώ ως αποζημίωση στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, επειδή κορόιδεψε το ύψος της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε, ότι η δημοσιογράφος έκανε «body shaming» στην Ιταλίδα πρωθυπουργό. Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος απάντησε στην πολιτικό, πως είναι «μια μικρή γυναίκα» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «εξάλλου, είσαι ψηλή μόλις 1,2 μέτρα. Δεν μπορώ καν να σε δω». Η δημοσιογράφος αθωώθηκε για το tweet με την ψευδή φωτογραφία με φόντο τον Μουσολίνι, αλλά καταδικάστηκε για δυσφήμιση, εφόσον, σύμφωνα με τον δικαστή, τα ακόλουθα tweet ισοδυναμούσαν με «body shaming».

Έτσι η δημοσιογράφος υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 5.000 ευρώ, ποσό που ο δικηγόρος της Τζόρτζια Μελόνι δηλώνει πως θα δοθεί ως δωρεά σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά, που η ιταλίδα πρωθυπουργός κινείται νομικά κατά δημοσιογράφων που την επέκριναν δημοσίως. Πέρσι το φθινόπωρο ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κατά της μαφίας, Ρομπέρτο Σαβιάνο, γνωστός για την τηλεοπτική σειρά Gomorra, κατηγορήθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση της πρωθυπουργού, επειδή ο ίδιος το Δεκέμβριο του 2020 είχε αποκαλέσει τους Μελόνι και Σαλβίνι «μπάσταρδους», για τη μεταναστευτικής τους πολιτική.