Ο γερουσιαστής Σούμερ φέρεται να παρότρυνε τον Μπάιντεν να τερματίσει την εκλογικη εκστρατεία του

Ο γερουσιαστής Σούμερ φέρεται να παρότρυνε τον Μπάιντεν να τερματίσει την εκλογικη εκστρατεία του

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, φέρεται να είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε συνάντησή τους το Σάββατο στο Ρεχόμποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ ότι το καλύτερο για τη χώρα και το κόμμα θα ήταν να σταματήσει την εκστρατεία του για επανεκλογή σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News που ανέφερε αυτή την πληροφορία χθες, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Χακίμ Τζέφρις, φέρεται επίσης να εξέφρασε την ίδια θέση απευθείας στον πρόεδρο Μπάιντεν, κατά το δίκτυο.

Αντιδρώντας στις πληροφορίες αυτές, εκπρόσωπος του γραφείου του κ. Σούμερ έκανε λόγο για «αβάσιμη σεναριολογία», εκτός αν «η πηγή είναι ο πρόεδρος Μπάιντεν ή ο Τσακ Σούμερ», προσθέτοντας πως ο γερουσιαστής «μετέφερε τις απόψεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του στον πρόεδρο Μπάιντεν».

Νωρίτερα χθες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, που θεωρείται πως έχει μεγάλη επιρροή, έγινε ο 20ός κοινοβουλευτικός της παράταξης που κάλεσε δημόσια τον κ. Μπάιντεν, 81 ετών, να αποσυρθεί.