Για πρώτη φορά ο Μπάιντεν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσής του από τις προεδρικές εκλογές

Για πρώτη φορά ο Μπάιντεν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσής του από τις προεδρικές εκλογές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι θα επανεξέταζε την υποψηφιότητά του, αν συνέντρεχαν λόγοι υγείας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BET ότι θα επανεξέταζε την υποψηφιότητά του εάν προέκυπτε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Εντ Γκόρντον εάν υπήρχε κάτι που θα τον έκανε να επανεξετάσει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, ο 81χρονος Μπάιντεν απάντησε: «Εάν προέκυπτε κάποιο ιατρικό πρόβλημα» και συνέχισε «εάν έρχονταν οι γιατροί και μου έλεγαν: έχεις αυτό ή το άλλο πρόβλημα».

Ο ιστότοπος Politico επισημαίνει πως για πρώτη φορά ο Μπάιντεν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσης, για λόγους υγείας, της υποψηφιότητάς του στις εκλογές του Νοεμβρίου. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ABC, μια εβδομάδα μετά την απογοητευτική εμφάνισή του στην τηλεμαχία με τον Τραμπ, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε πει πως μόνον ο Θεός θα μπορούσε να τον υποχρεώσει να εγκαταλείψει την εκλογική κούρσα, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μέχρι σήμερα, 19 βουλευτές και ένας γερουσιαστής των Δημοκρατικών έχουν καλέσει δημοσίως τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.