Πολύνεκρη τραγωδία στη Νιγηρία: Κατέρρευσε σχολείο – Δεκάδες μαθητές παραμένουν εγκλωβισμένοι

Πολύνεκρη τραγωδία στη Νιγηρία: Κατέρρευσε σχολείο – Δεκάδες μαθητές παραμένουν εγκλωβισμένοι

Τα αίτια της κατάρρευσης δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με τους κατοίκους συνέβη μετά από τρεις ημέρες έντονης βροχόπτωσης

Πολλοί μαθητές σκοτώθηκαν στη Νιγηρία και άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι από τη μερική κατάρρευση του σχολείου τους, όπου σήμερα γίνονταν εξετάσεις, στην κεντρική πολιτεία Πλατό, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών (NEMA).

Θύματα φώναζαν για βοήθεια κάτω από τα ερείπια του σχολείου «Ιερά Ακαδημία» στο Τζος, την πρωτεύουσα της πολιτείας και γονείς αναζητούσαν απεγνωσμένα τα παιδιά τους, τόνισε ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο. «Ένα διώροφο κτίριο που στεγάζει την "Ιερά Ακαδημία" (...) στο Μπούσα Μπουζί (...) στην πολιτεία Πλατό ατέρρευσε σήμερα το πρωί, σκοτώνοντας πολλούς μαθητές», ανακοίνωσε η NEMA προσθέτοντας ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι αρχές δεν έδωσαν απολογισμό θυμάτων για τα θύματα, αλλά σύμφωνα με έναν κάτοικο, τον Τσίκα Ομπιόμπα, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. 'Ενας αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters είπε ότι τουλάχιστον επτά πτώματα ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα του κτιρίου. «Όλοι προσπαθούν να βρουν τρόπους πώς να σώσουν περισσότερους ανθρώπους», είπε.

Τα αίτια της κατάρρευσης δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με τους κατοίκους η κατάρρευση συνέβη μετά από τρεις ημέρες έντονης βροχόπτωσης.