Τραγωδία στη Ρουμανία: «Με πλησιάζει!» – Αρκούδα άρπαξε και σκότωσε μια 19χρονη

Τραγωδία στη Ρουμανία: «Με πλησιάζει!» – Αρκούδα άρπαξε και σκότωσε μια 19χρονη

Την έσυρε σε γκρεμό 200 μέτρων

Φρικτό θάνατο βρήκε η 19χρονη Μαρία Ντιάνα στη Ρουμανία όταν δέχθηκε επίθεση από αρκούδα σε βουνό που είχε πάει για πεζοπορία με τον σύντροφό της. Το τραγικό της υπόθεση είναι ότι η 19χρονη κάλεσε τις αρχές όταν η αρκούδα της άρπαξε το πόδι και την έσυρε σε έναν γκρεμό 200 μέτρων.

Ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας ορεινής διάσωσης, Nταν Μπάνου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Ήταν τρομοκρατημένη, μπορούσες να το καταλάβεις από τη φωνή της γιατί ούρλιαζε: “Η αρκούδα πλησιάζει όλο και πιο κοντά!”».

 

«Όλα συνέβησαν σε ζωντανή μετάδοση, ο άνθρωπος στο τηλέφωνο άκουγε τον σύντροφο της 19χρονης να περιγράφει ότι δέχονται επίθεση από την αρκούδα. Ήταν τρομερό. Η αρκούδα άρπαξε την κοπέλα από το πόδι και κάποια στιγμή χάθηκε» πρόσθεσε ο Μπάνου.

Οι διασώστες τελικά σκότωσαν την αρκούδα και μάλιστα προσπάθησε να επιτεθεί και στους ίδιους. H αρκούδα έκανε κύκλους γύρω από το άψυχο κορμί της 19χρονης κοπέλας. Όπως δήλωσε η μητέρα της 19χρονης στις τηλεοπτικές κάμερες, η κόρη της ήταν ευτυχισμένη γιατί είχε μόλις πετύχει σε εξετάσεις και το μόνο που ήθελε ήταν να περάσει ορισμένες ευτυχισμένες ημέρες στο βουνό.

Η Ρουμανία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό καφέ αρκούδων στην Ευρώπη – που εκτιμάται ότι φτάνει τις 8.000 – εκτός της Ρωσίας.