Τριπλή δολοφονία στο Λονδίνο: Ποιος είναι ο 26χρονος που σκότωσε με βαλλίστρα μητέρα και κόρες – Τα θύματα έκαναν απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια

Τριπλή δολοφονία στο Λονδίνο: Ποιος είναι ο 26χρονος που σκότωσε με βαλλίστρα μητέρα και κόρες – Τα θύματα έκαναν απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Νέα σοκαριστικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το έγκλημα που συγκλόνισε τη Βρετανία με θύματα μία μητέρα και τις δύο της κόρες που έπεσαν νεκρές όταν ο πρώην σύντροφος της μίας τους έστησε ενέδρα με βαλλίστρα.

Η Κάρολ Χαντ, 61, σύζυγος του σταρ του BBC, Τζον Χαντ, και οι δύο από τις κόρες τους, Λουίζ, 25, και Χάννα, 28, φέρεται να δέθηκαν πριν δολοφονηθούν σε μια «στοχευμένη επίθεση» στο καταπράσινο σπίτι τους στο Bushey του Χερτφορντσάιρ, την Τρίτη. Ο ύποπτος Κάιλ Κλίφορντ, 26 ετών, ο οποίος είναι ο πρώην φίλος της Λουίζ, παγιδεύτηκε από ένοπλους αστυνομικούς χθες μετά από 24ωρο ανθρωποκυνηγητό, αφού φέρεται να βρέθηκε κρυμμένος ανάμεσα σε ταφόπλακες σε νεκροταφείο του βόρειου Λονδίνου.

 

Εθεάθη να μεταφέρεται με φορείο και παραμένει στο νοσοκομείο πρωί έχοντας υποστεί τραύματα που πιστεύεται ότι προκάλεσε ο ίδιος αφού φαίνεται να προσπάθησε να αυτοπυροβοληθεί με τη βαλλίστρα.

 

Τι συνέβη στο Bushey

Χθες το βράδυ, προέκυψαν φρικτές λεπτομέρειες για την επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των όσων δήλωσαν οι γείτονες που έκαναν λόγο για διαπεραστικές κραυγές τις οποίες αρχικά θεώρησαν ότι προέρχονταν από κάποιο παιδί. Ένα από τα τρία θύματα φέρεται να τηλεφώνησε στο 999 και να είπε στην αστυνομία για το περιστατικό σε μια γενναία, τραγική τελική πράξη, προτού ο δράστης τραπεί σε φυγή από το σημείο, σύμφωνα με τον Guardian. Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι μια από τις γυναίκες έστειλε ένα μήνυμα στον σύντροφό της παρακαλώντας τον να καλέσει την αστυνομία.

Η μητέρα τριών παιδιών Κάρολ, η οποία έχει μια άλλη κόρη με τον Τζον Χαντ, φέρεται να βρέθηκε στο διάδρομο του σπιτιού με ένα βέλος από βαλλίστρα στο στήθος της, ενώ κοντά στα θύματα βρέθηκαν σημάδια δεσίματος.

Μια πηγή είπε στον Guardian ότι οι τρεις γυναίκες δεν ήταν δεμένες όταν βρέθηκαν από την αστυνομία, αλλά υπήρχαν σημάδια στο πρόσωπο και τους καρπούς τους, καθώς και σημάδια τραυματισμών στα γόνατά τους.

Η ανάρτηση της Λουίζ λίγες μέρες πριν τη δολοφονία

Οι πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα, τη στιγμή που ήρθε επίσης στο φως μία ανάρτηση της Λουίζ, η οποία λέγεται ότι είχε έναν «δύσκολο» χωρισμό από τον πρώην σύντροφό της και δράστη του εγκλήματος, λίγο πριν πεθάνει. Σύμφωνα με την Daily Mail, η άτυχη κοπέλα, λίγες μέρες πριν δολοφονηθεί, είχε κάνει repost ένα tweet που επαινούσε τις «γυναίκες που φεύγουν» για τη «δύναμή» τους.

Η ανάρτηση έγραφε:

«Θαυμάζω τις γυναίκες που φεύγουν, δεν δίνω μία αν έφυγες μετά την 1η φορά ή τη 12η φορά». «Δεν δίνω μία αν ο κόσμος σε αποκαλεί χαζή για 11 χρόνια, αλλά στο 12ο έτος αποφάσισες ότι τελείωσες. Χρειάζεται ΠΟΛΛΗ δύναμη για να σπάσεις έναν δεσμό. Χρειάζεται ΠΟΛΛΗ αγάπη για τον εαυτό σου για να διαλέξεις τον εαυτό σου».

 

Σύμφωνα με το Sky News, ο δράστης εργαζόταν ως σεκιουριτάς. Πιστεύεται ότι εγκατέλειψε τον στρατό μετά από μια σύντομη περίοδο υπηρεσίας το 2022.

Μια γυναίκα που μεγάλωσε μαζί του στο Enfield δήλωσε ότι «πάντα φαινόταν αρκετά φυσιολογικός» και «καλός τύπος». «Ήμασταν πάντα στα ίδια πάρτι μαζί και κάναμε παρέα στο Enfield. Ποτέ δεν φαινόταν παράξενος ή επιθετικός», είπε.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Κλίφορντ, ο 30χρονος Μπράντλεϊ Κλίφορντ, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία ενός εφήβου το 2017.