Σοκ στην Ισπανία: Δεκαπέντε ανήλικοι καταδικάστηκαν για παιδική πορνογραφία

Σοκ στην Ισπανία: Δεκαπέντε ανήλικοι καταδικάστηκαν για παιδική πορνογραφία

Διακινούσαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες κοριτσιών που έφτιαχναν μέσω ΑΙ

Δικαστήριο ανηλίκων στην Ισπανία επέβαλε το μέτρο «εποπτευόμενης αποφυλάκισης» για ένα έτος σε δεκαπέντε ανηλίκους, που ευθύνονται για τη διάδοση ψευδών εικόνων γυμνών ανήλικων κοριτσιών, μετά από πλαστογράφηση φωτογραφιών μέσω εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης στην πόλη Αλμεντραλέχο της Εξτρεμαδούρας.

Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι έπαιρναν το πρόσωπο των κοριτσιών από τα κοινωνικά τους δίκτυα, τους πρόσθεταν ένα γυμνό σώμα και το διακινούσαν μέσω του WhatsApp. Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ισπανία, Δώρα Μακρή, το Δικαστήριο Ανηλίκων κήρυξε τους δεκαπέντε ανήλικους υπεύθυνους για 20 εγκλήματα παιδικής πορνογραφίας και κατά της ηθικής ακεραιότητας, όπως επισημαίνουν πηγές από το Ανώτατο Δικαστήριο της Εξτρεμαδούρα. Οι δεκαπέντε ανήλικοι υποχρεώνονται για ένα χρόνο να εμφανίζονται στην αστυνομία και να παίρνουν μέρος σε ειδική εκπαίδευση και ειδικές συνεδρίες για συναισθηματική-σεξουαλική εκπαίδευση, στην υπεύθυνη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ισότητα και το φύλο.

Η ποινή που εκδόθηκε, ήταν σε άμεση συμφωνία με την ομάδα 20 μητέρων, που ξεκίνησαν τις καταγγελίες τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν οι κόρες τους τους έδειξαν το πορνογραφικό περιεχόμενο και όπως οι ίδιες υποστήριξαν αδυνατούσαν να πιστέψουν. Η ομάδα των είκοσι μητέρων θεωρεί, ότι οι δεκαπέντε ανήλικοι πρέπει να πάρουν ένα καλό μάθημα, για να μην επαναλάβουν τις πράξεις τους, αλλά ήταν αντίθετες με την φυλάκιση των ανηλίκων ή μία πολύχρονη δικαστική διαδικασία, που θα καθόριζε τις ζωές τους.