Ο Μπάιντεν θεωρεί πως τα «κατάφερε καλά» στο ντιμπέιτ με αντίπαλο τον Τραμπ

Ο Μπάιντεν θεωρεί πως τα «κατάφερε καλά» στο ντιμπέιτ με αντίπαλο τον Τραμπ

Συγκρατημένες οι αντιδράσεις στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Πέμπτη, το βράδυ ότι «τα κατάφερε καλά» στο ντιμπέιτ με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ οι αντιδράσεις για την επίδοση του δημοκρατικού προέδρου είναι πολύ πιο συγκρατημένες μέχρι και στο στρατόπεδό του.

«Πιστεύω πως τα καταφέραμε καλά», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν όταν, φεύγοντας από το ντιμπέιτ, σταμάτησε σ' ένα εστιατόριο της Τζόρτζια όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του για να το παρακολουθήσουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως είναι «δύσκολο να συζητάς με έναν ψεύτη».

«Φάνηκε λίγο αποπροσανατολισμένος. Όσο προχωρούσε το ντιμπέιτ γινόταν πιο δυνατός. Αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή, νομίζω ότι ο πανικός είχε ξεκινήσει», δήλωσε ωστόσο ο Ντέιβιντ Άξελροντ των Δημοκρατικών και ανώτερος πολιτικός σχολιαστής του CNN.

Ο Άξελροντ έκανε επίσης αναφορά και σε μια συζήτηση που γινόταν μεταξύ πολλών Δημοκρατικών το βράδυ της Πέμπτης: «Θα υπάρξουν συζητήσεις για το αν θα πρέπει να συνεχίσει».

 

Σημειώνεται πως ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος ήταν βραχνιασμένος και τον ταλαιπώρησε ένας βήχας στα πρώτα λεπτά του ντιμπέιτ, ενώ κάποια στιγμή φάνηκε να χάνει τον ειρμό της σκέψης του. Ωστόσο, στη συνέχεια παρουσιάστηκε πιο συγκροτημένος και εξαπέλυσε συχνά επιθέσεις στον αντίπαλό του.

Το ντιμπέιτ φιλοξενήθηκε στην Ατλάντα της Τζόρτζια, μια από τις πολιτείες-κλειδιά για την έκβαση των εκλογών του Νοεμβρίου. Διοργανώθηκε από το CNN με οικοδεσπότες τους δημοσιογράφους Τζέικ Τάπερ και Ντάνα Μπας. Διεξήχθη χωρίς ακροατήριο, με χρονομετρημένες απαντήσεις και κλειστό μικρόφωνο στον υποψήφιο που δεν είχε τον λόγο.

Ένα δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ έχει προγραμματιστεί στο δίκτυο ABC, την 10η Σεπτεμβρίου, δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.