Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Βρέθηκαν 23 πτώματα ύστερα από πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών λιθίου

Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Βρέθηκαν 23 πτώματα ύστερα από πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών λιθίου

Στις εγκαταστάσεις υπήρχαν τουλάχιστον 35.000 μπαταρίες, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκρήξεις εμποδίζοντας το έργο της πυροσβεστικής

Τραγωδία με τουλάχιστον 23 νεκρούς εξελίχθηκε σήμερα 24 Ιουνίου στη Νότια Κορέα, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα (04:30 ώρα Ελλάδος) σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών λιθίου στην Χουασεόνγκ, νότια της πρωτεύουσας Σεούλ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η φωτιά ξεκίνησε από τον 2ο όροφο του τριώροφου κτιρίου της Aricell, με τους πυροσβέστες να καταφέρνουν να την θέσουν υπό έλεγχο μετά από 5 ώρες, οπότε άρχισε το μακάβριο έργο του εντοπισμού των θυμάτων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν έχει προκύψει η αιτία της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο, που είχε μέσα τουλάχιστον 35.000 μπαταρίες λιθίου, πολλές από τις οποίες προκάλεσαν επακόλουθες εκρήξεις, που δυσκόλεψαν τους πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά.