Σοκ για το κυβερνών κόμμα των Τόρις στη Βρετανία: Σύμφωνα με δημοσκόπηση το ξεπέρασε το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ

Σοκ για το κυβερνών κόμμα των Τόρις στη Βρετανία: Σύμφωνα με δημοσκόπηση το ξεπέρασε το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ

Το κόμμα Reform του ευρωσκεπτικιστή δεξιού πολιτικού συγκεντρώνει 19% έναντι 18% του κυβερνώντος κόμματος

Ένα σοκ περίμενε το κυβερνών συντηρητικό κόμμα των Τόρις στην Βρετανία, καθώς υποχωρεί στην τρίτη θέση δημοσκόπησης της YouGov, μία μονάδα πίσω από το Reform του Νάιτζελ Φάρατζ με 18% έναντι 19%.

Ο Sir John Curtice, καθηγητής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Strathclyde, τόνισε ότι οι πρώην ψηφοφόροι των Τόρις εγκαταλείπουν το κόμμα για αυτό του Φάρατζ. Ο John Curtice τόνισε, ότι οι δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας έδειχναν, ότι το δεξιό κόμμα με επικεφαλής τον Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος θέτει υποψηφιότητα για βουλευτής του Κλάκτον, βρίσκεται πιθανότατα 4 έως 5 μονάδες πίσω από τους Συντηρητικούς. Οι δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας, πρόσθεσε, έδειξαν ότι τόσο οι Συντηρητικοί όσο και οι Εργατικοί χάνουν έδαφος, φαινομενικά σε μεγάλο βαθμό από τη Μεταρρύθμιση και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ανακοινώθηκαν λίγα λεπτά πριν ο κ. Φάρατζ λάβει μέρος σε 7μερή προεκλογική συζήτηση στο κανάλι ITV, μεταξύ άλλων με την υπουργό των Συντηρητικών Penny Mordaunt. Καθώς ξεκίνησε η τηλεοπτική αναμέτρηση, ο Φάρατζ δήλωσε σε εκατομμύρια τηλεθεατές, ότι «είμαστε πλέον η αντιπολίτευση των Εργατικών».

Ο Ρίσι Σουνάκ από την Ιταλία όπου βρίσκεται για σύνοδο κορυφής της G7, είπε ότι η ψήφος υπέρ του κόμματος του Φάρατζ θα «έδινε λευκή επιταγή στους Εργατικούς». Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Είμαστε μόλις στα μισά των εκλογών, οπότε εξακολουθώ να αγωνίζομαι πολύ σκληρά για κάθε ψήφο. Και αυτό που δείχνει αυτή η δημοσκόπηση, είναι ότι αν επιβεβαιωθεί στις 4 Ιουλίου, θα έδινε στους Εργατικούς "λευκή επιταγή" για να φορολογήσουν τους πάντες, να φορολογήσουν το σπίτι τους, τη σύνταξη τους, το αυτοκίνητο τους, την οικογένεια τους, και θα αγωνιστώ πολύ σκληρά για να διασφαλίσω ότι αυτό δεν θα συμβεί» είπε ο Σούνακ.