Επεισόδια έξω από την Βουλή της Αλβανίας – Διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία

Επεισόδια έξω από την Βουλή της Αλβανίας – Διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία

Αφορμή αποτέλεσε ρεπορτάζ της Rai3, σχετικά με την ασυλία που απολαμβάνει ο αλβανικός υπόκοσμος και η διακίνηση ναρκωτικών

Ένταση επικράτησε σήμερα μπροστά από τη Βουλή της  Αλβανίας, με την αντιπολίτευση να διαμαρτύρεται για ρεπορτάζ της ιταλικής τηλεόρασης Rai3, σχετικά με την ασυλία που απολαμβάνει ο αλβανικός υπόκοσμος και η διακίνηση ναρκωτικών.

Η διαμαρτυρία άρχισε στις 10:00 π.μ., ταυτόχρονα με την έναρξη της Ολομέλειας και γρήγορα κλιμακώθηκε σε βίαιες συγκρούσεις, σύμφωνα με το himara.gr. Κάποιοι από τους διαδηλωτές φώναζαν «ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα είναι είναι επικεφαλής ενός κράτους ναρκωτικών». Πριν την έναρξη της διαμαρτυρίας, διαδηλωτές συγκέντρωσαν λάστιχα, τα οποία στη συνέχεια έκαψαν, δημιουργώντας μαύρο καπνό. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που λάστιχα καίγονται σε διαδηλώσεις, καθώς και σε προηγούμενη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης μπροστά στον Δήμο Τιράνων είχαν σημειωθεί αντίστοιχα περιστατικά.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον φράχτη της αστυνομίας μπροστά από τη Βουλή. Η αστυνομία ανταποκρίθηκε με χρήση δακρυγόνων, πυροδοτώντας έντονες συγκρούσεις. Παράλληλα, η Βουλή προχώρησε στην ψήφιση πρότασης για τη σύσταση επιτροπής, η οποία θεωρείται ότι θα ασκήσει πίεση στα όργανα της δικαιοσύνης.