Νετανιάχου: «Ναι» σε προσωρινή κατάπαυση του πυρός με αντάλλαγμα τους ομήρους — «Όχι» στη λήξη του πολέμου

Νετανιάχου: «Ναι» σε προσωρινή κατάπαυση του πυρός με αντάλλαγμα τους ομήρους — «Όχι» στη λήξη του πολέμου

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αδειάζει τον αμερικανό πρόεδρο κάνοντας λόγο για «κενά» μεταξύ της ισραηλινής εκδοχής και της πρότασης που ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν

Έτοιμος για μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός, με αντάλλαγμα τους ισραηλινούς ομήρους, χωρίς να σταματήσει ο πόλεμος με την Χαμάς, είναι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας.

Ο Νετανιάχου ανέφερε μάλιστα, ότι υπάρχουν «κενά» μεταξύ της ισραηλινής εκδοχής και της πρότασης που ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο αμερικανός πρόεδρος «δεν ήταν ακριβής στα λόγια του», σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ. «Ο πόλεμος θα σταματήσει, για να φέρει πίσω τους ομήρους και μετά θα κάνουμε συζητήσεις. Υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες, που ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρουσίασε στο κοινό», είπε ο Νετανιάχου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Times of Israel, η Αίγυπτος που είναι μία από τις χώρες που μεσολαβούν στις διαπραγματεύσεις, λέει ότι η Χαμάς βλέπει την τελευταία πρόταση «θετικά» και αναμένει την ισραηλινή απάντηση. Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνομιλεί για μία εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας με τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ και ους Gallant και τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό, Μπένι Γκαντζ.