Εφιάλτης η πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη: «Χάθηκε ύψος 6.000 ποδιών μέσα σε λίγα λεπτά», λέει έντρομος ένας επιβάτης

Εφιάλτης η πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη: «Χάθηκε ύψος 6.000 ποδιών μέσα σε λίγα λεπτά», λέει έντρομος ένας επιβάτης

«Όσοι δεν φορούσαν ζώνη, εκτοξεύτηκαν και χτύπησαν στο ταβάνι»

Εφιαλτικές στιγμές πέρασαν οι επιβάτης της πτήσης Λονδίνο-Σιγκαπούρη από τις αναταράξεις και τα κενά αέρος που οδήγησαν στον τραυματισμό 30 επιβατών και το θάνατο ενός. Μέσα σε λίγα λεπτά το Boeing έχασε ύψος 1.800 μέτρων (6.000 πόδια) ενώ βρισκόταν πάνω από τον Κόλπο της Βεγγάλης, όπως ανέφερε στο BBC ένας από τους 211 επιβάτες του αεροπλάνου.

«Ξαφνικά υπήρξε μια πολύ δραματική πτώση, οπότε όλοι που κάθονταν και δεν φορούσαν ζώνη, εκτοξεύτηκαν και χτύπησαν στο ταβάνι», είπε ο 28χρονος φοιτητής Dzafran Azmir.

«Μερικοί άνθρωποι χτύπησαν το κεφάλι τους στις καμπίνες αποσκευών, χτύπησαν σημεία όπου υπάρχουν φώτα και μάσκες» πρόσθεσε.

Στην πτήση SQ321, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Χίθροου του Λονδίνου προς τη Σιγκαπούρη επέβαιναν 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ.

Ο θάνατος ενός επιβάτη επιβεβαιώθηκε άμεσα από την εταιρεία Singapore Airlines pπου εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί.

Το τι συνέβη στην πτήση είναι ακόμα ασαφές. Ένας επιβάτης είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το αεροσκάφος ξαφνικά άρχισε να «γέρνει προς τα πάνω και έτρεμε».

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι 31 άτομα που επέβαιναν στο Boeing 777-300ER μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μπανγκόκ, όπου και προσγειώθηκε το αεροσκάφος, καθώς ο πιλότος ζήτησε αλλαγή πορείας για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Οι αρχές της Ταϊλάνδης έστειλαν ασθενοφόρα και ομάδες έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi.