Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο χτυπήθηκε από πυρά στον Κόλπο του Άντεν – Πληροφορίες για τρεις αγνοούμενους ναυτικούς

Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο χτυπήθηκε από πυρά στον Κόλπο του Άντεν – Πληροφορίες για τρεις αγνοούμενους ναυτικούς

Τέσσερα μέλη του πληρώματος φέρονται να υπέστησαν εγκαύματα

Το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «True Confidence» χτυπήθηκε σήμερα από πύραυλο περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Άντεν στην Υεμένη, την Τετάρτη σε επίθεση που εικάζεται ότι προήλθε από δυνάμεις των Χούθι, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στο φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου με σημαία Μπαρμπάντος ξέσπασε φωτιά, η οποία συνεχίζεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για την κατάσταση των 20 μελών του πληρώματος και των τριών ένοπλων φρουρών στο πλοίο. Ωστόσο, ναυτιλιακή πηγή την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, ανέφερε ότι τρεις ναύτες αγνοούνται και άλλοι τέσσερις υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα.

Η υπηρεσία Maritime Trade Operations (UKMTO) του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε νωρίτερα, ότι έλαβε μια αναφορά για ένα περιστατικό 54 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν, το οποίο βρίσκεται κοντά στην είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας. Η ναυτιλιακή πηγή, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί, είπε ότι το πλοίο φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί. Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ είπε στο Reuters, ότι παρατηρήθηκε καπνός να βγαίνει από το True Confidence. Ο αξιωματούχος, ο οποίος επίσης αρνήθηκε να κατονομαστεί, είπε στο Reuters ότι μια σωσίβια λέμβος εθεάθη στο νερό κοντά στο πλοίο.

Το «True Confidence» ανήκει στην καταχωρημένη στη Λιβερία εταιρία True Confidence Shipping και διαχειρίστρια είναι η εταιρεία Third January Maritime με έδρα τον Πειραιά, ανέφεραν οι εταιρείες στην κοινή ανακοίνωσή τους.