Νίκος Αλιάγας: Πέντε συλλήψεις για την απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του στο Παρίσι

Νίκος Αλιάγας: Πέντε συλλήψεις για την απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του στο Παρίσι

Περιπετειώδης καταδίωξη στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας - Ο παρουσιαστής απουσίαζε από την οικεία του

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν μετά από απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι του Νίκου Αλιάγα, παρουσιαστή του Star Academy το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι.

Οι ύποπτοι δεν κατάφεραν να διαρρήξουν το σπίτι του Έλληνα παρουσιαστή, παρά μόνο να προκαλέσουν ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Parisien, το σπίτι του Nίκου Αλιάγα παραβιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας προς ξημέρωμα Τρίτης. Ο γνωστός παρουσιαστής δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι.

Το σχέδιο των δραστών κατάφερε πιθανότατα να ματαιώσει μια περιπολία της αστυνομίας. Γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ύποπτο μαύρο Citroën DS σταθμευμένο μπροστά στην οικία του Νίκου Αλιάγα. Καθώς περνούσε η περιπολία, τα πέντε άτομα που επέβαιναν στο μαύρο Citroën DS, έφυγαν με σβηστά φώτα και αρνήθηκαν να υπακούσουν στο κάλεσμα των αρχών να σταματήσουν.

Ακολούθησε καταδίωξη στους παρακείμενους δρόμους μέχρι που το Citroën DS σταμάτησε, όταν προσέκρουσε σε κεντρική νησίδα και σε ένα δέντρο. Τα πέντε άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τελικά τέθηκαν υπό κράτηση. Στο αυτοκίνητό τους η αστυνομία ανακάλυψε εξοπλισμό, που δεν άφηνε πολλές αμφιβολίες για τις προθέσεις των υπόπτων, όπως λοστούς, γάντια, χοντρή αυτοκόλλητη ταινία και flex-bands.

Επιστρέφοντας η αστυνομία έκανε έλεγχο στην περιοχή γύρω από το σπίτι, μπροστά από το οποίο ήταν σταθμευμένο το DS. Σύμφωνα με την έκθεση αναφοράς των αστυνομικών, η πύλη της κατοικίας είχε παραβιαστεί και η εξώπορτα είχε υποστεί ζημιές, όπως και η κλειδαριά. Ωστόσο, οι διαρρήκτες δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο σπίτι, επειδή είχε ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Ο Νίκος Αλιάγας απουσίαζε την ώρα της απόπειρας διάρρηξης, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ανακάλυψε το όνομά του σε ασφαλιστικό έγγραφο που είχε αφήσει σε ανοιχτό αυτοκίνητο στην αυλή του σπιτιού. Κλήθηκε από την αστυνομία να παρουσιαστεί στις αρχές, για να καταγγείλει το περιστατικό.