Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Υπό πλήρη ισραηλινό έλεγχο το νοσοκομείο Αλ Σίφα – Σχεδιάζεται επίθεση στα νότια της Γάζας

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Υπό πλήρη ισραηλινό έλεγχο το νοσοκομείο Αλ Σίφα – Σχεδιάζεται επίθεση στα νότια της Γάζας

Οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν φυλλάδια προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τμήματα στο νότο του παλαιστινιακού θύλακα

Τον πλήρη έλεγχο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας έχουν οι Ισραηλινοί, καθώς μετά τα τανκς μπήκαν στο Αλ Σίφα οι μπουλντόζες, για να καταστρέψουν το κέντρο διοίκησης της Χαμάς, που βρίσκεται στα υπόγεια τούνελ, σύμφωνα με τον IDF.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι πήρε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του λιμανιού της Γάζας, μιας υποδομής-κλειδί στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα. Οι ισραηλινές δυνάμεις προετοιμάζουν την επέκταση των επιχειρήσεων τους στην Λωρίδα της Γάζας. Συγκεκριμένα, έριξαν φυλλάδια προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τμήματα της νότιας Γάζας, σηματοδοτώντας μια πιθανή επέκταση της επίθεσής τους.

Μία διεύρυνση των επιχειρήσεων στο νότο, όπου το Ισραήλ πραγματοποιεί ήδη καθημερινές αεροπορικές επιδρομές, απειλεί να επιδεινώσει την ήδη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στο πολιορκημένο έδαφος. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Γάζας, με τους περισσότερους να έχουν καταφύγει στο νότο, όπου τα τρόφιμα, το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια είναι όλο και πιο σπάνια. Δεν είναι σαφές, πού αλλού θα μπορούσαν να πάνε, καθώς η Αίγυπτος αρνείται να επιτρέψει μια μαζική μεταφορά στο έδαφός της.