Πόλεμος στην Μέση Ανατολή: «Η πλημμύρα Αλ-Ακσά έχει ήδη επεκταθεί σε περισσότερα από ένα μέτωπα»

Πόλεμος στην Μέση Ανατολή: «Η πλημμύρα Αλ-Ακσά έχει ήδη επεκταθεί σε περισσότερα από ένα μέτωπα»

Τηλεοπτικό διάγγελμα απηύθυνε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα για τη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς

Την πρώτη του ομιλία μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η οποία θα καθορίσει την εμπλοκή ή μη του Λιβάνου στη σύγκρουση, απηύθυνε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης του Λιβάνου ξεκίνησε την ομιλία του αποτίοντας φόρο τιμής στους Λιβανέζους και Παλαιστίνιους «μάρτυρες» που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση. Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ απηύθυνε «συλλυπητήρια και συγχαρητήρια» στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Χαμάς στην "πλημμύρα Αλ-Ακσά" (που ξεκίνησε με την επιχείρηση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου) εντός του Ισραήλ».

«Οι μάχες της επιχείρησης "πλημμύρα Αλ-Ακσά" έχουν ήδη επεκταθεί σε περισσότερα από ένα μέτωπα», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της υποστηριζόμενης από το Ιράν σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου. «Ευχαριστούμε τους Ιρακινούς και τους Υεμενίτες που συμμετέχουν σε αυτήν τη μάχη», δήλωσε ο Νασράλα, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι ο ίδιος και η Χεζμπολάχ δεν γνώριζαν εκ των προτέρων τίποτα για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. «Η απόφαση να ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση, ήταν 100% παλαιστινιακή», δήλωσε.

«Η επιχείρηση "πλημμύρα Αλ-Ακσά" προκάλεσε σεισμό στο Ισραήλ και φανέρωσε την αδυναμία του», σύμφωνα με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ. «Αυτό που συνέβη, επιβεβαιώνει ότι το Ιράν δεν ασκεί καμία απολύτως κηδεμονία στις φατρίες της αντίστασης και ότι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, είναι οι ηγέτες της αντίστασης. Τίποτα δεν ξεκίνησε και βλέπουμε τις χώρες σε όλο τον κόσμο να στέλνουν τους προέδρους τους, τους υπουργούς τους, τους στρατηγούς τους, τα οπλοστάσια τους, τα δισεκατομμύρια τους για να στηρίξουν αυτήν την παράνομη οντότητα (σ.σ. το Ισραήλ)».