Πόλεμος στο Ισραήλ: «Αν εμπλακεί το Ιράν στον πόλεμο όλη η Δύση θα στραφεί εναντίον του»

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Αν εμπλακεί το Ιράν στον πόλεμο όλη η Δύση θα στραφεί εναντίον του»

Τι αναφέρει ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Γιάννης Εγκολφόπουλος για το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής

Για τον πόλεμο στο Ισραήλ μίλησε το πρωί της Κυριακής (22/10) ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Γιάννης Εγκολφόπουλος. «Αν εμπλακεί το Ιράν στον πόλεμο όλη η Δύση θα στραφεί εναντίον του» ξεκαθάρισε και εστίασε στη χερσαία εισβολή που προετοιμάζουν οι ισραηλινοί.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Γιάννης Εγκολφόπουλος τόνισε: «Η χθεσινή σύνοδος στο Κάϊρο έδειξε ότι ουδείς είναι διατεθειμένος να ανοίξει ένα πόλεμο ή να ξεσηκωθεί, γιατί τόσο – κυρίως – οικονομικά όσο και στρατιωτικά δεν μπορούν να κινηθούν εναντίον του Ισραήλ».

Ειδικά για το κράτος του Ιράν ξεκαθάρισε ο ναύαρχος ότι δεν έχει νομιμοποίηση να προβεί σε κάποια επιθετική ενέργεια, καθώς δεν απειλείται σε αυτή την φάση από κάποιον και τόνισε ότι σε περίπτωση που εμπλακεί θα έχει να αντιμετωπίσει δύο θέματα.

«Γίνεται κι ένας ψυχολογικός πόλεμος»

«Όλη η Δύση με επικεφαλής τις ΗΠΑ θα στραφούν εναντίον του, αλλά και οι αραβικές χώρες επειδή νιώθουν την απειλή του Ιράν, ούτε αυτές θα συμμετάσχουν σε κάποια ενέργεια απέναντι στο Ισραήλ».

Για τον παράγοντα των ομήρων σχολίασε ο κ. Εγκολφόπουλος ότι είναι σημαντικός.

«Η χερσαία επιχείρηση δεν είναι το σοβαρό θέμα αυτή την στιγμή. Παράλληλα, γίνεται κι ένας ψυχολογικός πόλεμος. Και ο πρόεδρος Μπάιντεν κι όλοι οι άλλοι συζητούν για την απελευθέρωση των ομήρων. Αυτή τη στιγμή το Ισραήλ με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς καταστρέφει συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα, αφού ισοπεδώσει αυτά τα οικοδομικά τετράγωνα και φτιάξει το σχέδιο του, μετά θα μπει μέσα».