Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Χαμάς απελευθέρωσε μια Αμερικανίδα και την κόρη της

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Χαμάς απελευθέρωσε μια Αμερικανίδα και την κόρη της

Το έκανε για «ανθρωπιστικούς λόγους» και μετά από μεσολάβηση του Κατάρ

Μια Αμερικανίδα και η κόρη της, που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς, απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα.

«Η Χαμάς ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων», πρόσθεσε ο Ουμπάιντα, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Η απελευθέρωσή τους έχει επίσης ως στόχο «να αποδείξει στον αμερικανικό λαό και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του (Τζο) Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του (σ.σ. για τη Χαμάς) είναι λανθασμένοι και αβάσιμοι», πρόσθεσε ο Άμπου Ουμπάιντα σε αυτήν την ανακοίνωση.

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι κρατά 200 ομήρους και ότι άλλοι 50 κρατούνται από άλλες ένοπλες οργανώσεις στον παλαιστινιακό θύλακα. Λέει επίσης ότι περισσότεροι από 20 όμηροι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, αλλά χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την είδηση επιβεβαίωσε το Ισραήλ ότι η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ομήρους, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η διαδικασία της απελευθέρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο η απελευθέρωση ήταν ένα μονομερές βήμα που έγινε από τη Χαμάς και δεν έγινε ως μέρος μιας συμφωνίας.