Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα» δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα» δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

«Καμία ειρήνη δεν είναι δυνατή στην Μέση Ανατολή χωρίς την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους» δήλωσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας

Αυτό που φοβάται όλη η ανθρωπότητα, το αιματοκύλισμα της Γάζας, φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος. Ο αποκλεισμένος από τις ισραηλινές δυνάμεις παλαιστινιακός θύλακας έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αφού ο μοναδικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στη Γάζα σταμάτησε να λειτουργεί, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Χαμάς. Νωρίτερα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Ενέργειας, Τάφερ Μέλχεμ, είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Palestine, πως ο σταθμός θα εξαντλούσε τα καύσιμά του σε 10 με 12 ώρες.

Το Ισραήλ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη Γάζα προχθές Δευτέρα, στο πλαίσιο της "συνολικής πολιορκίας" που επιβάλλει στον θύλακα σε αντίποινα για τη μαζική εισβολή Παλαιστίνιων ενόπλων στο ισραηλινό έδαφος. Στο μεταξύ, τρεις Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι σε ιατρικές υπηρεσίες σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα, όπως ανέφεραν η Ερυθρά Ημισέληνος και δύο αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, τέσσερις διασώστες της ανθρωπιστικής οργάνωσης σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, τρεις όταν "η κατοχική δύναμη (το Ισραήλ) έθεσε στο στόχαστρο απευθείας ασθενοφόρο" της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο βόρειο τμήμα της Γάζας και ένας τέταρτος από άλλο βομβαρδισμό στο ανατολικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Καμία ειρήνη δεν είναι δυνατή στην Μέση Ανατολή χωρίς την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους»

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα δήλωσε σήμερα, ότι καμία ειρήνη δεν είναι δυνατή στην Μέση Ανατολή, χωρίς την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ. Η κλιμακούμενη βία έδειξε ότι η περιοχή «δεν θα έχει σταθερότητα, ασφάλεια ή ειρήνη» χωρίς την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους κυρίαρχου επί των εδαφών που το Ισραήλ κατέλαβε το 1967 κατά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών.

Η λύση των δύο κρατών είναι η μοναδική επιλογή, δήλωσε ο βασιλιάς Αμπντάλα κατά την εναρκτήρια της κοινοβουλευτικής περιόδου ομιλία του. Η Ιορδανία είναι ο τοποτηρητής των ιερών τόπων του Ισλάμ στην Ιερουσαλήμ, ανάμεσά τους και το τέμενος Αλ-Ακσα και εγγυητής του καθεστώτος που τους διέπει.