Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Βίντεο-σοκ με την απαγωγή μητέρας και των δύο μικρών παιδιών της από την Χαμάς

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Βίντεο-σοκ με την απαγωγή μητέρας και των δύο μικρών παιδιών της από την Χαμάς

Έκτοτε οι συγγενείς της δεν έχουν κανένα σημάδι ζωής της ίδιας και των παιδιών, ενώ αγνοούνται και ο σύζυγός της και η μητέρα της

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που μαχητές της Χαμάς απαγάγουν μια μητέρα με τους δυο μικρούς της γιους, ηλικίας 4 ετών και 9 μηνών αντίστοιχα) από το σπίτι τους κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, κάνει το γύρο του κόσμου.

Η 30χρονη Shiri Silberman Bibas κρυβόταν μαζί με τον σύζυγό της Yaden και τα δύο μικρά αγόρια τους σε ένα ασφαλές δωμάτιο στο σπίτι τους, την ώρα που εισέβαλαν στο Ισραήλ οι αντάρτες της Χαμάς. Ο σύζυγός της είχε ένα μικρό πιστόλι και ήλπιζε, ότι θα καταφέρει να υπερασπιστεί την οικογένειά του και το σπίτι τους. Κατά τη διάρκεια της επιδρομής αυτής αιχμαλωτίστηκαν στην περιοχή περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Ο σύζυγος της Shiri έστειλε μήνυμα στους συγγενείς του, που ανέφερε: «Σας αγαπώ όλους». Εκείνη την ώρα οι μαχητές της Χαμάς πυροβολούσαν με ημιαυτόματα όπλα έξω από το σπίτι του, ενώ μισή ώρα αργότερα τους έγραψε: «Μπαίνουν μέσα». Από εκείνη τη στιγμή δεν είχαν καμία επικοινωνία μαζί του.

Σε βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail, φαίνεται η Shiri έντρομη να κρατά τους δύο γιους της αγκαλιά, που ουρλιάζουν από τρόμο. Στα πλάνα δε διακρίνεται ο σύζυγός της, ενώ η ίδια δείχνει απελπισμένη. Από εκείνη την ώρα δεν υπάρχει κανένα νέο για την τύχη της ίδιας, όσο και της οικογένειάς της. Παράλληλα, αγνοούνται οι γονείς της 30χρονης, με τους συγγενείς τους να φοβούνται ότι έχουν απαχθεί και αυτοί.

Συντετριμμένοι είναι οι συγγενείς της γυναίκας, που την αναγνώρισαν μέσα από το βίντεο. «Την πρώτη φορά που είδα τις εικόνες, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι είδα, μετά κοίταξα μια άλλη φωτογραφία και ήταν πολύ ξεκάθαρο, ότι αυτή είναι η ξαδέλφη μου Shiri και τα δύο μικρά παιδιά της. Ο φόβος μου είναι, ότι τα χώρισαν, ότι τα σκότωσαν, ότι είναι τραυματισμένα, ότι δεν θα τα ξαναδούμε, ότι δεν θα πάρουμε ούτε μια πληροφορία για αυτούς», είπε ξάδελφος της 30χρονος.

Η ανιψιά της Shiri, Yifat Zailer, η οποία μίλησε στους New York Times, δήλωσε ότι δεν θα ησυχάσει, μέχρι να επιστρέψουν οι συγγενείς της στην πατρίδα. «Ελπίζω μόνο ότι είναι ζωντανοί και ότι είναι μαζί. Και τους θέλω στο σπίτι, μαζί μου, για να μπορέσω να τους αγκαλιάσω σφιχτά ξανά», είπε.