Είχαν μπει στο μνημείο με εισιτήριο το προηγούμενο βράδυ και κρύφθηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί
Μια νύχτα κάτω από τα αστέρια του παρισινού ουρανού στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ πέρασαν δύο Αμερικανοί τουρίστες, μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.
Οι τουρίστες βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 14 Αυγούστου να κοιμούνται στο διάσημο μνημείο, όπου είχαν κρυφθεί από το προηγούμενο βράδυ. Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν κατά τις πρωινές ώρες, πριν από το άνοιγμα του αξιοθέατου για το κοινό στις 9:00 το πρωί, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν εργαζόμενοι στον τομέα ασφαλείας της εταιρείας, που είναι αρμόδια για τη λειτουργία του Πύργου του Άιφελ. Οι τουρίστες βρίσκονταν μεταξύ του 2ου και 3ου ορόφου του Πύργου, σε ένα τμήμα που δεν ήταν προσβάσιμο στο κοινό. «Δεν αποτελούσαν κάποια προφανή απειλή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι δύο τουρίστες αφού πλήρωσαν εισιτήριο εισόδου την Κυριακή γύρω στις 22:40 το βράδυ, πήδηξαν κάποια φράγματα ασφαλείας, καθώς κατέβαιναν τις σκάλες από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ. Πυροσβέστες περισυνέλεξαν από το σημείο τους δύο μεθυσμένους τουρίστες, οι οποίοι φαίνεται ότι «παρέμειναν κολλημένοι εκεί λόγω της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που είχαν καταναλώσει», τόνισαν εισαγγελικές αρχές του Παρισιού στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι δύο τουρίστες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του 7ου διαμερίσματος της πρωτεύουσας για ανάκριση και η διαχειρίστρια εταιρεία τόνισε, ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον τους. «Δεν διαπιστώθηκε καμία ζημιά, δεν υπήρξε παράνομη είσοδος σε ιστορικό ή πολιτιστικό χώρο», ανέφερε η εισαγγελία.
Ο Πύργος του Άιφελ άνοιξε ξανά για το κοινό περίπου με μία ώρα καθυστέρηση, γύρω στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. Αυτή ήταν μια νέα αναστάτωση στην υποδοχή τουριστών στο μνημείο μετά από δύο εκκενώσεις που έγιναν το Σάββατο, ύστερα από δύο ψεύτικες προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βομβών. Έρευνα έχει ξεκινήσει από το εθνικό κέντρο για την καταπολέμηση του διαδικτυακού μίσους. Την Δευτέρα τρία αστυνομικά τμήματα του Παρισιού έλαβαν ξανά ένα mail, που υποδήλωνε την τοποθέτηση βομβών στον Πύργο του Άιφελ, αλλά η διαχειρίστρια εταιρεία με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας, αποφάσισε να μην εκκενώσει το μνημείο.